Bursaspor, sezonun kader maçına çıkıyor. Yeşil-Beyazlı ekip, kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Göztepe'yi ağırlayacak. Bursa temsilcisi haftaya 33 puanla 16'ncı sırada girerken, hemen üzerindeki basamakta yer alan İzmir ekibinin 1 puan gerisinde bulunuyor. Bursa şehri hafta boyunca bu maç için kenetlendi. Şehrin caddeleri bayraklar ve pankartlar ile süslenirken, biletler de tamamen tükendi. Bu aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu için de bir ilk olurken, 43 bin kapasiteli stadyumun güvenlik için ayrılan noktaları dışında tüm koltuklar için biletler satıldı. Maç günü stadyumda 40 bin taraftarın olması bekleniyor.

Kritik karşılaşmadan eğer İzmir ekibi zaferle ayrılan taraf olmayı başarırsa Mesut Bakkal'ın öğrencileri 33. hafta itibariyle 1. Lig'e düşecek. Yeşil-Beyazlılar zafere uzanırsa veya iki taraf da karşılaşmada puanları paylaşmak zorunda kalırsa her şey son hafta belli olacak.

Bursaspor - Göztepe maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda Mete Kalkavan'ın düdük çalacağı müsabaka saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşma beIN SPORTS 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Maçın canlı anlatımı ve skor takibi ise haberimizde olacak.

Bursaspor - Göztepe muhtemel 11'ler

Bursaspor: Okan, Shehu, Ertuğrul, Chedjou, Onur, Aytaç, Badji, Yusuf, Saivet, Latovlevici, Sakho

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Alpaslan, Berkan, Poko, Castro, Borges, Halil, Serdar, Deniz

Bursa ve Göztepe'de son dakika

Yeşil-Beyazlı ekipte zorlu mücadele öncesinde Barış Yardımcı ile Tunay Torun sakat. Ayrıca genç sol bek Umut Meraş da cezalı olması sebebiyle takımını yalnız bırakacak isimler arasında yer alıyor. Göztepe'de kırmızı kart cezalısı stoper Reis'in yanı sıra sakatlıkları devam eden Grillo, Kadu, Ghilas, Atakan, Hakan ve Yasin maçta görev alamayacak. Sivasspor maçında dizinden sakatlanan golcü Jerome'un ise durumu maç saati netlik kazanacak. Yine Sivas sınavında kasığından sakatlanıp oynayamayan kanat Serdar ise sahadaki yerini alabilecek.

Kader haftası

Göztepe, Bursaspor'u yener pazartesi günü de Büyükşehir Belediye Erzurumspor Fenerbahçe'ye mağlup olursa bitime 1 hafta kala Süper Lig'e tutunmayı garantileyecek. Bursaspor ve Erzurumspor düşen takımlar olacak. Aksi sonuçlarda Göztepe şansını son hafta evinde oynayacağı Ankaragücü maçına bırakacak. Bursa ise yarın Göztepe'ye yenilirse her şartta küme düşecek. İki takım taraftarları kritik maç öncesi centilmenlik rüzgarları estirdi.

'Ligde kalmak için tüm ipler bizim elimizde'

Hem Bursasporlu hem Göztepeli futbolseverler sosyal medya üzerinden birbirlerine başarılar dilerken, iki grubun maç öncesi stada birlikte gideceği vurgulandı. Her iki takıma gönül verenler geçen sezon ve bu sene oynan maçlarda tribünlerde birlikte oturdu. Teknik Direktör Tamer Tuna, mutlak 3 puan için Bursa'ya gittiklerini belirterek, "Takımıma inanıyorum. Ligde kalmak için tüm ipler bizim elimizde. Bursaspor ve Ankaragücü maçlarını kayıpsız geçeceğiz" dedi.

Süper Lig'de 36. randevu

İki ekip, yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte ligde 36. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 35 mücadele 14 galibiyet alan Bursaspor, 12 kez de rakibine boyun eğdi. 9 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Taraftarlar biletleri tüketti

Öte yandan zorlu müsabaka öncesi yeşil-beyazlı yönetimin bilet fiyatlarında hafta içi indirime gitmesi üzerine, taraftarlar üzerine düşen görevi yaptı. Zorlu müsabakaya 2 gün kala biletlerin tamamını tüketen yeşil-beyaz sevdalıları, kader maçında 12. adam rolünü oynayacak. Hafta başından bu yana takıma moral vermek için şehrin belli yerlerine pankartlar açan taraftarlar yarınki zorlu müsabakada da 90 dakika boyunca takımlarına büyük destek verecek.