Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Net ve brüt asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? sorularının yanıtları Aralık ayının gelmesiyle merak konusu oldu. Milyonlarca çalışanın gözünün çevrildiği 2022 asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün gerçekleşti. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısı yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantıda yaptığı açıklamada, "Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Bakan Bilgin, çalışmaları 4 oturumla tamamlamayı öngördüklerini bildirdi.

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Net ve brüt asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret toplantısı 1 Aralık Çarşamba günü yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, "Enflasyona karşı çalışanı koruyacak ücret belirlenecek" dedi.