İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde dün Altay Başkanı Ekmekçioğlu, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı'nın katılımıyla gerçekleşen panelde yapımı devam eden Alsancak Stadı'nın son durumu gündeme geldi. Başkanlara soru yönelten moderatörün, "Altay Alsancak Stadı" ibaresini kullanması üzerine Altınordu Başkanı Özkan bu durumdan rahatsız olduğunu belirten hareketlerde bulundu.

Bunun üzerine salonda gülüşmeler yaşanırken Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Altınordu, Altay diye bir şey yok. Alsancak Stadı yıllardır İzmir takımlarının yükünü aldı" sözleri nedeniyle taraftarlardan tepki çekti. 1914 Taraftarlar Derneği, "Emeklerimizi boşa harcatmayacağız. Tüm Türkiye tarafından Altay Alsancak Stadyumu olarak anılan stadımızın ismi dün de, bugün de, yarın da öyle kalacak. Herkes bilmelidir ki bu yolda yıllardır verilen emeklerin ve çekilen çilelerin boşa gitmesine asla izin vermeyeceğiz" açıklaması yaptı. Taraftarlar sosyal medyada "Alsancak Stadı Altay'ındır" paylaşımları yaptı.

STAT KAVGALARI BİTTİ

Alsancak Stadı'nın kullanımı konusunda Altay ve Altınordu kulüpleri hak iddia ederek karşı karşıya gelmişti. Stadın 9 Eylül 2017 yılında yapılan temel atma töreninde Altaylılar ve Altınordulular arasında gerginlik yaşanmıştı. Son dönemde sık sık bir araya gelen iki kulübün başkanları dostluk mesajları vererek barış ilan etti. Son olarak Altınordu derbide Altay taraftarına kale arkası tribünü yerine maraton tribününde yer vererek jest yaptı. Yapımı devam eden Alsancak Stadı'nın dış cephesi Altay'ın renkleri olan siyah-beyaz renklerle kaplanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni Alsancak Stadı'nın kullanım hakkı konusunda vereceği karar merak konusu.