Halen yediemin deposu olarak kullanılan arazinin işletme yetkilileri, yapılan işlemin hukuksuz olduğunu ileri sürdü. Ulus Sosyete Pazarı esnafı ise, arazinin belediye tarafından kendilerine kiralandığını ve bu yönde mahkeme kararı bulunduğunu savundu.

Edinilen bilgiye göre, Ortaköy Dereboyu Caddesi Çayır Sokak'ta bulunan yaklaşık 12 dönümlük arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Sosyete Pazarı esnafına tahsis edilmesine karar verildi. Vakıf arazisi olan yerde 6 Nisan 2009 tarihinde belediye ekipleri tarafından yıkım çalışması yapıldı. Önceki kiracı olan ve yediemin deposu olarak kullanılan işletmenin yetkilileri, kararı mahkemeye taşıdı. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı, bir üst mahkeme tarafından bozuldu. Bugün sabah saatlerinde Ortaköy'e gelen belediye ekipleri, yıkım ve moloz taşıma çalışmaları yaptı. Belediye ekiplerinin çalışmasının hukuka aykırı olduğunu ileri süren işletme yetkilisi Kazım Bilgen, arazinin birilerine peşkeş çekildiğini iddia etti. Çalışmalarla ilgili tutanak tutulmasını isteyen işletme yetkilileri ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Arazide bulunan barakalar, boşaltılmasının ardından iş makineleriyle yıkıldı. Arazide bulunan molozlar da kamyonlarla götürüldü.

Pazar esnafı Mehmet Taşdemir, mahkemenin kendileri lehine kararları bulunduğunu ve 450 esnafın perşembe günleri belirtilen yerde pazar kuracağını belirtti. Taşdemir, davalık oldukları firma yetkililerine, kira sürelerinin dolmasından 3 önce araziyi boşaltmaları için 102 bin lira rüşvet verdiklerini iddia ederek, banka dekontunu gösterdi. Taşdemir, karşı tarafın "Biz CHP'liyiz, Kemal Kılıçdaoğlu'nun adamlarıyız, istediğimiz mahkemeden istediğimiz kararı çıkarttırırız" diyerek kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü. Taşdemir, karşı tarafı rant peşinde koşmakla suçladı.