İngiltere’de yönetiminde etkin olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle dün mahkum olan Kuzey Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, yerel saat ile 14:00’da cezaevine gönderildi. Nadir, hakkındaki suçlamalardan birinden de aklandı.

OYNADIĞI SON KUMARI KAYBETTİ

İngiliz basını Asil Nadir’e verilen cezayı fotoğraflı olarak ‘Sonunda suçlu bulundu’ başlıklarıyla verdi. İngiliz gazeteleri, kendi isteğiyle Londra’ya dönerek yargılanan Nadir’in “oynadığı son kumarı kaybettiğini” yazdı.

HAKKINDA 10 SUÇLAMA VAR

Nadir, kaçmaktan vazgeçip İngiltere’ye geri döndüğü dönemde basında geniş yer bulmuş ve aklanacağına dair inancını vurgulamıştı. Hakkında 10 suçlama var 1987-90 dönemine ilişkin 13 ayrı suçlama nedeniyle ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Old Bailey’de yargılanmasına devam edilen Nadir’i hakkındaki 3 suçlama nedeniyle mahkum eden jüri heyeti, diğer 10 suçlamayı da değerlendirecek.

BİR ZAMANLARIN EN ETKİLİ İŞ ADAMI

1980’lerde en etkili işadamlarından biri olarak gösterilen Nadir, toplam 235 milyon doları zimmetine geçirmekle suçlanıyordu. Sokakta tek başına Asil Nadir’in tutuklandığı gün, 28 yaşındaki Filistin asıllı eşi Nur Nadir, mahkeme binasından tek başına ayrıldı.