Kart dolandırıcılığından 302 yıl hapis cezası alan hacker Veysel Balkan'ın eşi Deste Balkan'ın elebaşılığını yaptığı 14 kişilik kart dolandırıcılığı çetesi yakalandı. Yakalanan zanlılardan birinin, 3 yıl önce İran'ı temsilen Marmaris' te düzenlenen bir güzellik yarışmasına katıldığı ortaya çıktı.

Marmaris'te 2005 yılında düzenlenen "Miss Pearl of the World" güzellik yarışmasına İran adına katılarak gündeme gelen İran asıllı Türk vatandaşı manken Elnaz Pirayesh de çete üyesi olarak yakalandı. Farsça dışında İtalyanca, İngilizce ve Türkçe bilen Elnaz Pirayesh'in "İnternette Hayali Sevişmeler" adlı tecrübelerini anlattığı bir kitabı da bulunuyor.

2005 yılında kart dolandırıcılığından İstanbul'da yakalanan Veysel Balkan, cezaevinden çıkınca yine adamlarını toplayarak bu kez Antalya'da sahte kredi kartlarıyla para çekmeye başladı. Geçen yıl, 5 yıldızlı otelde eğlenirken yakalanan Veysel Balkan'a mahkeme 302 yıl hapis cezası verdi. Veysel Balkan'ın cezaevine girmesiyle devreye eşi Deste Balkan girdi. Deste Balkan, eşinin daha önce birlikte iş yaptığı kart dolandırıcısı kişilerle bağlantı kurdu. Çete, internet üzerinden Amerika, Rusya ve birçok Avrupa ülkesindeki kart dolandırıcılarından binlerce kart bilgisi aldı. Beyoğlu'nda kiraladıkları evde kart bilgilerini sahte kartlara yükledi.

2 milyon YTL'lik vurgun

üyesi Mustafa Akkoyun, Taksim'de bir barda tanıştığı İran asıllı Türk vatandaşı manken Elnaz Pirayesh(24) ile diğer kadınlara bin ile 2 bin dolar komisyon karşılığında kredi kartlarıyla alışveriş yaptırdı. Satın alınan ürünleri yarı fiyatına piyasaya sürdü. Paraların bir kısmını da ATM'lerden çekildi. Gelen şikayetler üzerine Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteyi takibe aldı. 2 ay süren internet ve telefon takibinin ardından önceki gün operasyon kararı alındı. Deste Balkan, amatör fotoğrafçılık yapan Mustafa Akkoyun, manken Elnaz Pirayesh, üniversite öğrencisi kardeşi Ali Pirayesh ile birlikte 14 kişi yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda, sahte kart hazırlamakta kullanılan cihazlar, bilgisayarlar ve sahte kartlar ele geçti. 2 milyon YTL'lik vurgun yapıldığı belirlendi. Yetkililer, sahte kartın mor ışık testiyle rahatlıkla tespit edildiği açıkladı. Sahte paraların tespit edilmesinde de kullanılan mor ışık altına tutulan orjinal kartlarda M.C ve V harfi beliriyor. Sahte kartlarda ise bu harfler ortaya çıkmıyor.adına güzellik yarışmasına katıldı

Operasyonda yakalanan manken Elnaz Pirayesh ile kardeşi Ali Pirayesh, üniversite eğitimi için Türkiye'ye geldi. Elnaz, 2005 yılında Marmaris'te 2005 yılında düzenlenen "Miss Pearl of the World" güzellik yarışmasına İran adına katıldı. 13. oldu. İnternette Hayali Sevişmeler" adlı tecrübelerini anlattığı kitap yazdı. Bir Türk'le evlenerek Türk vatandaşlığına geçti.
Milliyet