Somali Derneği Başkanı Dr. Ebubekir Abdurrahman Muhammed, Genel Sekreter Muhammed Abdullah Hamza, Basın ve Kültür İşleri Sorumlusu Ömer Yusuf Ömer ve Diriyah Farih Asbeliy’den oluşan bir heyet, Büyükelçi Gün’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılmak üzere bir plaket sundu. Abdurrahman ayrıca plaketi takdim ettikten sonra, Türkçe olarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

"Zor günlerimizde yardım elini uzatan Türkiye devletine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ve minnettarlığımızı iletiyoruz." diyen Başkan Muhammed, bu duygularımızı ifade edecek kelime bulmakta zorladıklarını ve gerçek dostlarını görme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Hiçbir karşılık beklenmeden, tamamen insani ve dostluk duygularıyla uzatılan bu elin ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini ifade eden Ebubekir Abdurrahman Muhammed “Türk halkı bize dost ve kardeştir.” dedi.

Somali heyeti görüşmede ayrıca, Suudi Arabistan’da yaşayan Somalili çocukların Türkiye’de okumaları için Büyükelçi Muhtar Gün'den yardım istedi.

Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün ise “Türkiye’nin uluslararası çabalarda Somali’ye yardım için en koştuğunu, bunun kendilerini çok duygulandırdığını ve her şeyden önemlisi Türkiye’nin bunu büyük bir samimiyetle yaptığını anlattılar. Ülkemize besledikleri dostluk duygularını ayrıntılı olarak ifade ettiler. Ben de kendilerine kısaca Somali konusundaki faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdim.” ifadelerini kullandı.