Kılıçaslan Liseleri'nde eğitim gören 15 Somalili öğrenci, öğretmenlerinin elini öperek karnelerini aldı. Takdir belgesi alanlara da madalya takıldı.

Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Türkiye’de eğitimlerini tamamlamaya çalışan Somalili öğrencilerden eylül ayından beri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesindeki Kılıçaslan Liseleri'nde öğrenim görüyor. 15 Somalili öğrencinin yanı sıra 3 Kongolu genç de eğitimlerini bu okulda sürdürüyor.

Okul Müdürü Salih Öngün, eylül ayından beri eğitim gören Somalili öğrencilerin özellikle Türkçe öğrenmede ciddi mesafe aldıklarını ve derslerde de başarılı olduklarını ifade etti. Öngün, çocukları başarılarından dolayı kutlayarak, 15 tatilin bir haftasını Türkçe eğitimi, bir haftasını ise Kayseri ve diğer şehirlerin ziyaretleri ve Türkiye’ye yakından tanıma adına gezi olarak değerlendireceklerini belirtti. Öğrencilerin karneleri yanı sıra takdir ve teşekkür alanlara da belgelerini verdiklerini ifade etti.

Kayseri’de eğitimini sürdüren Somalili Hasan Muhammed Amın, Kayseri’de olmak ve eğitimini sürdürmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Karne sevinci yaşamanın güzel bir duygu olduğunu anımsatan Amın, "Burada bize eğitim veren, Türkçe öğreten öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Karne sevinci yaşayan Eyup Ali Hassan, kendilerine eğitim imkanı veren Türkiye’ye ve Kılıçaslan Liselerine teşekkür etti. Hassan, eğitimlerini tamamlayacaklarını belirterek, "Burada öğretmenlerimiz bize çok iyi davranıyor. Eğitimlerimizi alırken de bize Türkçe öğretiyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.