İlk magazin YouTuber'ı Şokopop sosyal medyada hazırladığı içeriklerle magazin takipçilerinin en çok merak ettiği isimlerin başında geliyor. Peki, "Şokopop kimdir?" İşte detaylar…

ŞOKOPOP KİMDİR?

Youtube'ta 66 bin, İnstagram'da ise 197 bin takipçiye sahip olan Şokopop, ünlülerin geçmişte yaptığı kavgaları, polemikleri, magazin skandallarını, önemli magazin olaylarını anlattığı belgesel tarzında videolarıyla ünlü oldu.

1988 doğumlu Şokopop, üniversiteyi bitirdikten sonra yurtdışında hem okuyup hem çalıştı. Türkiye'ye dönünce medya kuruluşlarından birinde çalışmaya başladı. Maskeli olarak video çekimlerine başlayan Şokopop videolarının formatını "yeni magazin" olarak tanımlıyor.

Daha çocuk yaşlarda keskin politik ortamdan kaçmak için magazinle ilgilenmeye başladı. Kendi oluşturduğu arşivi, kütüphanelerin gazete arşivleri ve video arşivlerinden belgesel tadında videolar hazırlıyor.

Şokopop maskesiyle ilgili "Maskeniz hep kalacak mı?" sorusuna "Ben hep kalmasını istiyorum çünkü anlatan için de bir değer taşımaya başladı. Bu kadar çok surat, isim ve hikâyenini olduğu yerde görünmez hale gelmem hikâyenin önüne geçmememi sağlıyor. Yaşı ve cinsiyeti olmayan biri var ve Türkiye'nin yakın tarihini anlatıyor. Videoların içeriğine göre takılar takıp giysiler giyiyorum. Bu trol durumu hoşuma gidiyor. "Bir insan sadece sakalı olduğu için mi erkektir?" ya da "Tırnaklarına oje sürüyor diye kadın mı olmalıdır?" diye insanlara soru sordurabilmeyi seviyorum."