Söke'nin karpuz üretimi ile bilinen Kisir Köyünde 1. Karpuz Festivali yapıldı. Köy meydanında yapılan festivale CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan, MHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Oklay, AK Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal, CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Işık, ÇYDD Söke Şube Başkanı Meliha Özkesici, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, çevre köy muhtarlarının yanı sıra yörede yaşayan vatandaşlar ve üreticiler katıldı.

Festivale Söke Belediyesi Bandosu ve DJ Aziz renk katarken yapılan konuşmalarda karpuz üretimindeki sıkıntılar ve aroması ile aranılan ürün olan Kisir Karpuzunun tanıtımına dikkat çekildi.

Kisir Köy Muhtarı Baki Suna “Bu yılki festivalde eksikliklerimizi göreceğiz. Gelecek yıl ikincisini yapmayı planladığımız festivalimize sanatçı Hülya Avşar ve yönetmen Yüksel Aksu’dan katılım sözü aldık” dedi. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, önümüzdeki yıl için Kisir Köyü Karpuz Festivaline Söke Ziraat Odası olarak sponsor desteği sözü verdi.

“ÜRETİCİNİN SORUNLARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”

Karpuz Festivaline katılan CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Üretimde genel olarak yaşanılan sorunlardan bölgedeki karpuz üreticilerinde etkilendiğini söyledi. Baydar; “Meclise gönderdiğiniz bir kardeşiniz olarak yörenin sorunlarını yakından takip ediyor, çözüm yollarında gerekli girişimlerde bulunuyorum. Kisir ve yöresinde yetiştirilen Karpuz ve Kavunda da sıkıntı yaşandığını yerinde yaptığımız tespitlerle bir kez daha gördük. Karpuz üretimi bölge için önemli. Festivalin bölgede üretilen karpuzun tanıtımı açısından da katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Kisir Karpuz Festivaline katılan tüm konuklara beyaz peynir ve karpuz ikram edildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png