Toplantıya Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Söke Sulama Birliği Başkanı ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Hulisi Tanman, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Söke Tariş Başkanı Ekrem Sert, Tarım İlçe Müdür Vekili Ayşe Toker, Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve davetliler katıldı.
Toplantıda Söke Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Ovasının kuraklık yaşamaması ve çiftçinin geçen yıl ki gibi mağdur olmaması için ilk etapta, DSİ'nin bazı kararları nedeniyle çiftçinin şimdiden umutsuzluğa düştüğünü söyledi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ise Didim Arıtma Tesisinden denize bırakılan suyun Söke Ovasını sulamada kullanabileceğini belirtti. Özekmekçi ise bunun uzun ve masraflı bir çalışma gerektirdiğini söyledi.
Yapılan toplantının ardından Didim Ziraat Odası Başkanlığında Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir basın toplantısı düzenleyerek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, "Söke Ovası Sulama alanının içinde yer alan Didim'e bağlı Balat, Batıköy, Akyeniköy ve Akköy'den oluşan 4 köyümüz Menderes'in sonunda bulunduğu için sıkıntı çekiyoruz. Geçen yıl 600 dönüm arazimiz sulanmadığı için üretimde zor anlar yaşadık. Su dağıtımında bize göre adaletsizlik oldu. Bu nedenle Söke Sulama Birliği geçen yıl çok zor koşullarda çalıştı. Su sorunu Valilik düzeyinde ele alınmalı ve su, arazi miktarına göre eşit dağıtılmalı" dedi.