İspanyol yıldızı 'Disiplinsiz olmakla' suçlayan Curoğlu, 'İki idmana çıkıyor, üçüncüsünde yok. Neden? Çünkü bir gece önce bilinmedik bir barda sabah etmiş. 
Dengesiz açıklamalar yapıyor. Disiplinsiz ve sarhoş tavırlarıyla Beşiktaş'taki diğer futbolculara kötü örnek oluyor. Böyle bir karakter, Beşiktaşlılık duruşuna da ters' diyerek Guti'yi eleştiri yağmuruna tuttu.
 
BU NASIL BİR PROFESYONEL?
 
İşte Curoğlu'nun olay yaratacak açıklamaları: 
'Real Madrid formasını yıllarca giymiş bir profesyonel böyle mi olmalı? Bizim Türk çocukları onu örnek almaya kalkarsa vay halimize! Ya adam gibi sezon sonuna kadar çıkar topunu oynar. Ya da kadroya bile giremeden sezonu tamamlar.
 
Her teknik direktör, Guti gibi bir yıldızın sahada olmasını ister. Ama şu anki formuyla 15 dakika bile sahada kalacak durumda değil. Ayrılmayı düşünüyorsa gelen teklifleri bize sunsun; kendisine kolaylık sağlarız. 'Formamı tekrar alacağım' diyorsa desleriz. Hocadan kadroya almasını rica ederiz.'
 
Quaresma'ya Bursa maçındaki kırmızı kart sebebiyle ceza vermeyeceklerini de ifade eden Curoğlu, 'Keşke herkes onun gibi azimli ve çalışkan olsa.