Meandros Restaurant"ta gerçekleşen kahvaltılı toplantıların ilk konuğu Saadet Partisi (SP) Söke Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Erbaş oldu.
Toplantının açılış konuşmasında SÖGİAD Başkanı Tolga Coşkun; “partilerimizin adaylarını yakından tanımak, projelerini kendi ağızlarından dinlemek üzere kahvaltı toplantılarımızın bundan sonraki sürecinde Söke Belediye Başkan Adaylarımızı ağırlayacağız” dedi.
Konuşmasının başında kendisini tanıtan SP Söke Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Erbaş daha sonra projeleri ile ilgili bilgiler verdi. SP Adayı Mehmet Emin Erbaş Milli Görüş Belediyeciliğin farkının Söke"yi örnek gösterilecek bir kente dönüştürerek göstermek istediğini belirterek; yol, su gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında önceliklerinin iş ve istihdam alanlarının yaratılması olduğunu söyledi.
Bu anlamda en büyük ve önem verdiği projesi olarak Söke Ekonomik Bileşmeyi (SEB) gösteren SP Söke Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Erbaş; Söke"de iş kollarının bir araya gelerek marka yaratabileceğini söyledi. SEB ile ilgili olarak çeşitli iş kollarından işletmeler ile görüştüğünü ve projeye sıcak baktıklarını söyleyen Mehmet Emin Erbaş, “Sökeli yatırımcıları bir araya getirmek istiyoruz. Modern alış veriş merkezleri oluşturmak için düşündüğümüz alanlar da var. Söke"yi cazibe merkezi haline getirmek, hem istihdama hem de Söke ekonomisine hareket getirmek istiyoruz” diye konuştu.
Yabancı yatırımcılara da kapılarının kapalı olmadığını belirten Mehmet Emin Erbaş; Yatırımlarını Söke"ye kaydırmak isteyen büyüklerim var. Özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz başta olmak üzere Bursa, İstanbul gibi yerlerdeki firma sahibi büyüklerim Söke"ye yatırım yapma konusunda Belediye Başkanı olduğum takdirde sözler verdiler” şeklinde konuştu.
Mehmet Emin Erbaş Söke"ye buz pateni alanı, kapalı yüzme havuzu gibi spor komplekslerini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Eğitim alanında da önemli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Erbaş, şöyle konuştu: “Üniversite diyoruz ve istiyoruz ama altyapıyı hazırlamak gerekir. Bu anlamda kolej, öğrenci yurdu ve ücretiz dershane projelerimizi hayata geçireceğiz. Seçimde kazanmakta var kaybetmekte. Kim seçilirse seçilsin biz arkasında olacağız. Söke"de herkes yüzyüze bakıyor. Milli Görüş Belediyeciliğinin özellikle 1994 yılından sonra Türkiye"de yaptıkları ortada. Söke"yi Milli Görüş Belediyeciliğinin örnek belediyelerinden biri yapmak istiyoruz”
Mehmet Emin Erbaş diğer projeleri olarak yapay göl, Toplu Konut Projesi, Kentsel dönüşüm Projesi, Koyuncuoğlu Pasajı"nın düzenlenmesi, çay ıslahı, ağaçlandırma ile MOBESE ve güvenlik konularını gösterdi.