Mersin'de, eğitim gördüğü ilköğretim okulunda açlıktan fenalaşan ilköğretim öğrencisi, bir dramı da ortaya çıkardı. Küçük öğrencinin gidilen evinde açlık ve sefalet içinde yaşayan 3 kardeşi daha bulundu. Sahipsiz kardeşlere Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) sahip çıktı.


4 KARDEŞİN FOTOĞRAFLARI

Mersin'deki bir ilköğretim okulunda, derste karnı ağrıyınca aç olduğu anlaşılan ilköğretim okulu öğrencisi A.Ö'nün (9), durumu mahalle muhtarına bildirildi.

Halkkent Mahallesi Muhtarı Evliya Yüksel, ihbar üzerine gittiği evde, küçüğü 3, en büyüğü 14 yaşındaki 4 kardeşin sefalet içinde yaşadıkları, babalarının cezaevinde olduğunu, annelerinin ise onları evde yalnız bırakarak çalışmak için Gaziantep'e gittiğini öğrendi.

Anneleri tarafından evlerinde tek başına bırakılan ikisi kız 4 kardeş, SHÇEK tarafından koruma altına alındı.

SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, bir ihbar üzerine gittikleri Halkkent Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde S.Ö. (14), A.Ö. (12) A.Ö. (9) ve F.Ö. (3) kardeşlerin sefalet içinde yaşadıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Yaptıkları araştırmada, baba Ali Ö'nün 3 yıl önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girdiğini, anneleri İsminur Ö'nün ise Mersin'de iş bulamayınca, çocuklarını yakınlarına emanet ederek çalışmak üzere Gaziantep'e gittiğini tespit ettiklerini anlatan Gülşen, “Bir pazarlama firmasında çalıştığı öğrenilen anne, uzun süredir evine dönmeyince, 4 kardeş, komşuları tarafından verilen yemekle karınlarını doyurmaya çalışmış” dedi.

Yaşanmayacak hale gelen evde çocukların sefalet içinde yaşadığını belirlediklerini belirten Azmi Gülşen, “En küçüğü 3, en büyüğü ise 14 yaşında olan bu çocukları koruma altına alarak çocuk yuvasına yerleştirdik. Gerekli bakımları yapılan çocukları, yapılacak incelemenin ardından çocuklara bakabilecek durumda ise anneye vereceğiz. Çocukları anneden ayırmak istemiyoruz. Ama olmazsa, devletin şefkatli kolları arasında bu çocuklara bakılacak” diye konuştu.

Hürriyet