Belediye Başkanı Selim Yağcı"nın 2 Ağustos 2009'da kızı Fatma Ecem Yağcı"yı Bilecik Edebali Stadyumu"nda evlendireceğini söyledi. Stadyumun Başkan Yağcı'nın dünürü Mehmet Gezer"e düğün için tahsis edilmesinin hukuka aykırı olduğunu savunan Erdoğan Tüfenkçi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2 Ağustos Pazar günü Bilecik Edabali Şehir Stadyumu'nda düğün töreni yapılacağını öğrendik. Yaptığımız araştırmada olayın gerçek olduğu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı"nın kızının düğünü olduğunu ve bu konuda davetiyelerin dağıtıldığını gördük. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunun tahsisler ile ilgili bölümünde şehir statlarının tahsisi ile ilgili açık hüküm yer alıyor. Kanuna göre; "Şehir statları, teşkilatça programa bağlanmış resmi ve Genel Müdürlük tarafından yapılmasına müsaade edilmiş bulunan özel spor müsabakaları ve spor gösterileri (23 Nisan ve 19 Mayıs) ile Bakanlıkların kültür ve sanat faaliyetleri ile kültür mübadele programı çerçevesi ve kültür anlaşmaları dışındaki faaliyetler için tahsis edilemez" ifadesi yer alıyor. Kanun bu kadar açık seçik hüküm vermişken ilimiz Edebalı Şehir Stadyumu'nun düğün yapmak üzere Belediye Başkanı'nın dünürüne tahsis edilmesi kanunsuzluk, hukuk bilmezlik örneğidir.

Bu kiralamaya izin veren başta ilimiz Gençlik ve Spor İl Müdürü ve "oluru" imzalayan Vali Yardımcısı kanun hükümlerini yerine getirmeyerek suç işlemiş sayılacaklardır. Suç unsursu oluşmadan bu yanlışdan dönülmesi gerekir. İdari ve mülki amirlerin yetkilileri uyararak olaya el koyması gerekir.”
BELEDİYE BAŞKANI YAĞCI"NIN AÇIKLAMASI
Bu açıklama üzerine Bilecik"in AKP"li Belediye Başkanı Selim Yağcı da, CHP İl Başkanı Tüfenkçi'yi konuyu siyasi çekişmelere alet etmekle suçladı. Belediye Başkanlığı görevinden önce çeşitli illerde hakimlik yapan Selim Yağcı, yaptığı yazılı açıklamasında şöyle dedi: “Bilindiği üzere 2 Ağustos Pazar günü biricik kızım Fatma Ecem'in mürüvvetini görmek amacıyla, tüm dost ve hemşerilerimizin katılımıyla Bilecik Edebali Stadyumu"nda bir düğün organizasyonumuz vardır. Her düğün sahibinin yaşadığı heyecan ve mutluluğu bizler de yaşamaktayız. Anlaşılmaz bir şekilde, bu mutlu günümüzde, örfümüzce mukaddes sayılan bir cemiyeti bile yakışıksız bir üslupla siyasi çekişmelere alet etmek isteyenler vardır. Düğün merasiminin Edebali Stadyumu"nda yapılacak olmasını, sanki kanuna aykırı bir olaymış, nüfuzumuzu kullanarak elde ettiğimiz bir ayrıcalıkmış gibi lanse ederek, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmanın altında yatan amacı anlamak mümkün değildir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait tesisler 09.12.2005 tarih ve 26018 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İşletme Yönetmeliğinin 9. maddesi doğrultusunda isteyen herkese müsait olduğu ölçüde tahsis edilir. Buna göre sene başında toplanan il komisyonu tarafından belirlenen ve Bakanlıkça onaylanan bedeli yatıran herkes bu hakkı elde eder. Dünürüm Sayın Mehmet Gezer bey de davetlilerin fazla olması sebebiyle daha geniş katılımın olabileceği düşüncesiyle, stadyumu kiralamak istemiş ve bahsettiğim esaslar doğrultusunda bedelini ödemek suretiyle ki, bu bedel normal bir düğün salonu kirasından daha yüksektir tesisi kiralamıştır. Herkesin yapmaya hakkı olduğu ve tamamen yasalar çerçevesinde yapılan bu kiralama işlemini, kamuoyunu yanlış yönlendirmek amacıyla kötü niyetle kullanan kişileri kınıyor, bu vesileyle tüm halkımızı bu mutlu günümüzde aramızda görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum.”