İstanbul Halkalı'da sabah saat 07.30 sıralarında askeri lojman yakınlarında asker taşıyan bir sivil otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker ve bir subay kızı şehit oldu. Saldırıda ikisi ağır 12 kişi de yaralandı.

Halkalı askeri lojmanlardan personel alan sivil plakalı servis otobüsü Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçtiği sırada patlama meydana geldi. Parça tesirli bombanın kullanıldığı öğrenilen patlamada 3 uzman çavuş ve 17 yaşındaki bir subay kızı şehit oldu.

Saldırıda jandarma uzman çavuşlar Çağlar Bölük, Uğur Ekir, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ve bir subay kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın hayatlarını kaybetti.

VALİ MUTLU: UZAKTAN KUMANDALI BOMBA KULLANILDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gerçekleştirilen eylemin terör saldırısı olduğunu ve saldırıda parça tesirli ve uzaktan kumandalı bomba kullanıldığını söyledi. İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları:

Servis araçlarına bombalı saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda, ikisi uzman çavuş bir de 17 yaşında bir kızımız olmak üzere üç şehit verdik. İki ağır yaralımız var, bunların tedavileri devam ediyor. Servis aracındaki personellerimizden hafif yaralı olan 4 yaralımızın tedavileri tamamlandı. Olayla ilgili güvenlik güçlerimiz çalışma sürdürüyorlar. Aldığımız ilk bilgiler parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir düzenekle yol kenarına bırakılmış bir bombanın patlatılmasıyla eylem gerçekleştirilmiştir.

ŞU ANDA GÖZALTINA ALINAN YOK

Bu bir terör saldırısıdır. Terörün hedefi bellidir, kaygı yaratmak, huzursuzluk oluşturmaktır. Bununla ilgili elbette ki faillerin bulunması noktasında güvenlik güçlerimiz çalışmaları sürdürecektir. Milletimizin başı sağ olsun. Terör ülkeye sadece gözyaşı huzursuzluk ve acı vermiştir. Bunun dışında ulaşabileceği hiçbir yer yoktur. Milletimiz sağ duyulu devletimize güvenlik güçlerimize bağlı bir şekilde izleyecekler. Şu anda saldırıyı üstlenen ve gözaltına alınan yok. Terörün istemiş olduğu, kaygı huzursuzluk ve ayrıştırma noktasında İstanbul olarak en büyük duruşumuzu sergileyeceğiz. Bu üç araçlık bir konvoy ve sonuncu servis aracına saldırı oldu.


HÜSEYİN ÇAPKIN: İKİ OLAY BİRBİRİYLE BAĞLANTILI OLABİLİR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Küçükçekmece'deki polis aracına yönelik saldırıyla bugün gerçekleştirilen saldırı arasında bağlantı olduğunu düşündüğünü söyledi. Çapkın sözlerine şöyle devam etti:


"Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Geçenlerde bir polis aracı şimdi de askeri bir servis. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetleri dimdik ayaktadır. Ben milletimize baş sağlığı diliyorum. İki saldırı birbiriyle bağlantılı olabilir."

Vatan