AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı  Trump'ın, "Golan Tepeleri'nde İsrail'in hakimiyetini tanımanın zamanı geldi."  şeklindeki ifadelerini değerlendirdi.

  "ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal altındaki Golan'ı İsrail toprağı  olarak tanıma girişimi, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırıdır; Orta Doğu  güvenlik, barış ve istikrarını tehdit eder niteliktedir ve uluslararası toplumun  şiddetle karşı çıkması gereken tehlikeli bir çabadır. " ifadelerini kullanan  Çelik, uluslararası hukukun, BM Güvenlik Konseyi Üyesi bir devletin başkanı  tarafından açıkça ihlal edildiğini vurguladı.

 Çelik, "Böyle bir bir sorumsuzluğun elinde güç olan herkesi hukuku  ihlal etmeye davet ettiği ve dünyanın çeşitli yerlerinde işgalciliği özendirdiği  açıktır." değerlendirmesinde bulunduğu paylaşımında şunları kaydetti:

"Trump, uluslararası toplumu tamamen gözardı etmekte; attığı Twitter  mesajlarıyla Orta Doğu'da kalıcı ve telafi edilemez hasarlara yol açmaktadır.  Uluslararası hukukun ihlal edilmesine davetiye çıkarmanın ve işgalciliği teşvik  etmenin dünyada çok vahim sonuçları olur. Trump, bir gün çıkıp Filistin halkının  toprağını İsrail'in başkenti ilan ediyor; başka bir gün Venezuela'ya 'geçici  devlet başkanı' tayin ediyor; ertesi gün de kalkıp Golan'ı İsrail'e verdiğini  duyuruyor! ABD Başkanı, siyasi kuralsızlığı teşvik ediyor. Trump'ın, iç politik  baskılardan kaçmak adına icra ettiği her siyasi manevranın dünyayı yepyeni  çatışmalara sürüklediği ayan beyan ortadadır. Bu yaklaşımlar ABD'nin herhangi bir  küresel veya bölgesel konuda uzlaştırıcı bir rol üstlenme imkan ve kabiliyetini  ortadan kaldırıyor."

Türkiye'nin komşu devletlerin ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü  savunduğunu belirten Çelik, uluslararası toplumu, ABD Başkanı Trump'ın tavrı ile  benzeri tek taraflı adımlara karşı kararlı bir tutum sergilemeye davet  ettiklerini belirtti.