Yalçın, yazılı açıklamada, son kamuoyu yoklamalarına göre, Cumhur  İttifakı'nın yaklaşan yerel seçimlerden başarıyla çıkacağının anlaşıldığını  belirtti.

Buna karşılık, "Bir şer iş birliğinden, telaş ve korku dayanışmasından  ibaret olan zillet ittifakının" yerel seçimlerde hezimete uğrayacağına dair  işaretlerin ufukta belirmeye başladığını kaydeden Yalçın, Cumhur İttifakı  aleyhinde, saptırma ve felaket tellallığı üzerinden algı çalışmaları yapıldığına  dikkati çekti.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin siyasette prestij ve ağırlığını  artırdıkça, MHP'nin yapıcı ve kaynaştırıcı politikalarının tesirlerinin içeride  ve dışarıda kendisini gösterdiğini, bundan rahatsız olan birilerinin her türlü  yalan ve iftiraya başvurduğunu vurgulayan  Yalçın, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarının MHP'nin tavrını  değiştirmeyeceğini, hem Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerden sonra yaşayacağını  hem de yeni hükümet sistemine sonuna kadar sahip çıkılacağını belirtmiştir.  Bahçeli'nin verdiği bu güvencenin hangi mahfillere mesaj olarak gittiği  kamuoyunun malumudur. MHP'nin sağlam, istikrarlı ve tutarlı duruşu, Cumhur  İttifakı'nın kaçınılmaz başarısını engelleyemeyen çevreleri bir kez daha hayal  kırıklığına uğratmıştır.   Ne var ki aktif şer cephesi susarken, hazımsızlık, kin  ve husumet yüklü çatlak sesler MHP'nin vurduğu yerden değil, yazısı turası  silinmiş birkaç siyaset fosilinden gelmiştir. Artık siyasi defterleri kapanmış  Burhan Özfatura ve Namık Kemal Zeybek benzeri bazı isimlerden gelen 'MHP AK  Parti'ye sığındı', 'Ülkenin mi Sarayın mı beka sorunu', 'Siyasetin dili neden bu  kadar nefret ve kin dolu' tarzındaki yersiz ve mesnetsiz eleştiriler, MHP'nin  başarısının ve siyasetteki dominant rolünün kıskanılmasındandır. Varlıkları  paleontoloji alanına giren siyasi müteveffaların MHP'nin politik gücü ve  müessiriyeti karşısında hayat belirtisi gösterme çabaları, manidar ve bir o kadar  da komiktir."

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN İTİBARINI SARSAMAYACAK"

"MHP AK Partiye sığındı" iddiasını "saçmalık, garazkarlık, kıskançlık  ve hazımsızlık" olarak nitelendiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Tarih öncesinde kalınca yeniden hatırlanma sevdasıyla, aralarında  PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin de yer aldığı zillet cephesine omuz vermeyi bile  göze alabilen bu gibi densizleri milletin nazarıitibara alması, adam yerine  koyması mümkün müdür? Fosiller güruhundan gelen aykırı ve olumsuz tepkiler MHP'ye  zarar veremeyecek. Bunlar Cumhur İttifakı'nın millet nezdindeki itibarını  sarsamayacak, aksine milli mutabakatın mahsulü olan bu siyasi beraberliğe ilgi ve teveccühü arttıracaktır."