Türkiye binlerce gencini kurban verdiği teröre yıllardır çözüm bulamıyor. Geride boynu bükük çocuklar kalıyor. Dün de İstanbul"da şehit düşen 5 fidan toprağa verildi. Bu kez Sude, Rana, Rümeysa ve Eylül"ün boynu büküldü.

Halkalı"da askerleri taşıyan otobüse düzenlenen saldırıda şehit olan 4 asker ve Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ"ın 17 yaşındaki kızı Buse toprağa verildi. Ankara"da, İzmir"de, Kayseri"de, Hatay"da ve İskenderun"daki cenazelere 10 binlerce vatandaş katıldı, teröre lanet yağdı. Herkesin gözü şehitlerin ardında bıraktığı çocuklardaydı. Uğur Ekiz"in kızı Rümeysa ile oğlu Enes, Duran Bayram"ın kızı Rana, Çağlar Bölük"ün kızı Eylül ve henüz 17 yaşındaki Buse"nin kız kardeşi minik Sude... Daha bu yaşta, büyük acı yaşayan çocukların gözlerindeki yaş herkesi ağlattı.

KARDELEN'DEN TOKAT GİBİ SÖZLER

Halkalı'daki PKK'nın aaskeri servis aracına bombalı saldırısında şehit düşen 28 yaşındaki jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük, memleketi İzmir'in Tire İlçesi'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Gözyaşlarının sel olduğu ve sağanak yağmura rağmen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende, şehidin öğretmen olan eşi Elif Bölük ile kucağından inmeyen 2 yaşındaki kızı Eylül'ün hali yürek dağladı.

Elif Bölük, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesini ve fotoğrafını kızı Eylül'e gösterek, "Bak işte baban melek oldu kızım" sözleri yürek burktu. Tören boyunca metanetli duruşuyla dikkati çeken Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kamyanyası sayesinde okulunu bitirdiği, geçen yıl da bu kampanyanın reklam filmlerinde oynadığı ortaya çıkan şehit eşi öğretmen Elif Bölük'ten mezarlıkta terör örgütü PKK'ye yönelik tokat gibi sözler geldi. "Yarın yine şehit olacak. Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" diyen şehit eşi Elif'in bu sözleri yürekleri dağladı.

HIRKAMI NEDEN VERDİN ANNE?

Kardelen Elif kucağında kızı Eylül ile şehit eşinin tabutunun yanına gitti ve “Bak işte baban melek oldu kızım” dedi. Daha sonra kızının üzerindeki hırkayı çıkaran Kardelen, “Bunu şehidimin yanına koyun, bebeğinin koklasın” dedi. Minik Eylül ise ne olduğunu anlamaya çalışıyordu.

"Delikanlılarsa çıksınlar"

Ankara Elmadağ"da toprağa verilen Buse"nin cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Başbuğ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Çiçek, MHP Lideri Bahçeli ile yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Vatandaşlar dev Türk bayrakları açtı ve "Buse"ye uzanan eller kılısın"sloganları attı. Kızının cenazesinde basın mensuplarına ricada bulunan baba Ünal Sarıyağ, “Ağlayanları çekip de hainleri sevindirmeyelim. 20 yıl dağlarda onlara karşı mücadele ettim, kızımı onlara karşı korudum, onlara vermedim, Batı"nın batısına geldim, kızım bana siper oldu. Erkeklerse, delikanlılarsa şimdi karşıma çıksınlar” dedi.

ABD protesto edildi

Astsubay Bekir Çelik"in cenazesi İskenderun"da 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Kalabalıkta açılan bir pankartta 31 Mayıs"ta İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı"na düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerin fotoğrafı, Türk Bayrağı ve parçalanmış Ortadoğu haritası ve "Katil Amerika"yazısı dikkati çekti.

"Ben de Kürdüm..."

Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük, memleketi İzmir"in Tire"de de teröre lanet yağdı. Şehit Uzman Çavuş"un eşi Kardelen Elif, PKK"ya yönelik tepkisini, “Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç” diyerek dile getirdi.

10 bin kişi uğurladı

Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram"ın cenazesi, memleketi Kayseri"de, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Ekiz"in cenazesi de Hatay Erzin"de toprağa verildi. Cenazeye katılan kalabalıklar sık sık "Hainler Mecliste şehitler burada", "Al sana açılım"diye sloganlar attı.

Ablam niye öldü baba?

Buse"nin babası Ünal Sarıyağ, küçük kızı Sude"yle kızının tabutunun önüne geldi ve asker selamı verdi. Sude"nin “Ablam benim” diyerek ağlaması üzerine babası “Biz askeriz, ağlama” diyerek uyardı. Buse"nin 6 yaşındaki kardeşi Sude ablasını rüyasında görmüş dün gece. “Uçakla gelirken gözlerimi kapattım, rüyamda ablamı gördüm. Dedi ki "Arkamdan sakın ağlamayın, ben sizin kalbinizdeyim, hepinizi görüyorum” diyerek rüyasını anlattı Sude. Ama ablasının neden gittiği hakkında hiçbir fikri yoktu.

BABA NİYE GİTTİN?

Şehit Uğur Ekiz"in 8 yaşındaki oğlu Enes ve 12 yaşındaki kızı Rümeysa tabutun yanına gidip babalarının fotoğrafını öptü. 12 yaşındaki Rümeysa"nın sessiz ve boynu bükük duruşu yürekleri dağladı.

Vatan