CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

'BELEDİYELERİ, ÜLKEYİ SİZDEN ÇOK DAHA İYİ İDARE EDERİZ'

Faik Öztrak, insani gelişmenin en yüksek olduğu, insanların en iyi yaşadığı, en iyi hizmet aldığı 30 belediyeden 19'unun CHP'li olduğunu da dile getirerek, "Listeye bu sene giren 14 belediyenin 9'u da yine CHP'li. Yani listenin tamamında, bu sene listeye dahil olan ilçe belediyelerinde CHP'nin ezici bir üstünlüğü var. Biz belediyeleri de ülkeyi de sizden çok daha iyi idare ederiz. Siz ise milletin seçtiklerini istifa ettirmeye çalışırsınız" dedi.

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayınız Ekrem İmamoğlu mu olacak?" sorusuna Öztrak, "Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu, gerçekten İstanbul'daki çok başarılı ilçe başkanlarımızdan bir tanesidir. Ama kimin İstanbul'da aday olacağına partimizin yetkili kurulları karar verecektir. Bu yetkili kurul Parti Meclisi'dir. Ondan dolayı bu konuda Parti Meclisimizin kararı oluştuktan sonra gerekli bilgileri sizlere veririz" diye cevap verdi.

Öztrak, Ankara'da CHP'nin İYİ Parti ile Mansur Yavaş'ı ortak aday gösterme ihtimalinin hatırlatılması üzerine de "Ben Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini bir kez daha burada tekrarlamak istiyorum: Hiç merak etmeyin, çok güzel şeyler olacak" dedi.