CHP'deki kurultay çalışmaları kapsamında geldiği Iğdır'daki otel  odasında beyin kanaması geçiren Milletvekili Bircan, kaldırıldığı Iğdır Devlet  Hastanesinde ameliyat edildi.

Başarılı geçen ameliyatla kanaması durdurulan Milletvekili Bircan'ın  doktorları, tedavinin Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde sürdürülmesini  kararlaştırdı.

Milletvekili Bircan, ambulansla Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'na  götürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın desteğiyle kente gönderilen ambulans  uçağa konulan Bircan, Ankara'ya gönderildi.

Tedavisi Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinin yoğun  bakım/reanimasyon bölümünde südürülecek Bircan'a, sevki esnasında CHP Grup  Başkanvekili Engin Altay ve CHP heyetinin yanı sıra doktorlar ile sağlık  görevlileri eşlik etti.

Iğdır Valiliğinden yapılan açıklamada, Bircan'ın, dün partisinin  kurultay çalışmaları için kente geldiği ve gece konakladığı otelde sabah  saatlerine doğru rahatsızlanması nedeniyle 112 görevlilerince gecikmeksizin Iğdır  Devlet Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünün tüm imkanlarıyla seferber olduğu, ilk  müdahalede Bircan'ın beyin kanaması geçirdiğinin tespit edildiği belirtilen  açıklamada, Bircan'ın saat 12.00 sıralarında cerrahi müdahalede bulunulmak üzere  ameliyata alındığı bilgisine yer verildi.

TBMM BAŞKANI YILDIRIM, OLAYI YAKINDAN TAKİP ETTİ

Açıklamada, Bircan'ın Ankara'ya nakledildiği aktarılarak, şunlar  kaydedildi:

"TBMM Başkanımız Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve  Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın yakından takip ettiği olayda uzman  hekimlerimizce Bircan'a gerekli tüm müdahaleler yapılmış ve daha sonra ambulans  uçak ile Ankara İbni Sina Hastanesine nakli sağlanmıştır."

Bircan'ın sağlığına kavuşması dileğinde bulunulan açıklamada,  "Bircan'a acil şifalar, değerli ailesine ise geçmiş olsun diler ve Bircan'ın bir  an önce sağlığına kavuşmasını temenni ederiz." ifadesi kullanıldı.