HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Ayhan Say ile 1 hafta önce sözlenen, gelecek ay yapılacak nişan törenine hazırlanan 18 yaşındaki Büşra Sarıkaya"nın aşkına kavuşmasına terör engel oldu. 2.5 yıldır tanıştığı Say ile gelecek ay yapılacak törenle nişanlanmayı planlarken, cenaze törenine katılan Sarıkaya, yaşadığı acıdan konuşamadı. Genç kızın teyzesi Lütfüye Ceyda Bulutel, “Birliktelikleri aşk masalı gibiydi. Acılıyız, üzgünüz, öfkeliyiz. Vatan sağ olsun, ama böyle yarım aşklar olmasın” diye konuştu.

Uzman Çavuş Ayhan Say'ın şehit olduğu haberi üzerine Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Ocaklı Mahallesi'ndeki babaevi ziyaretçi akınına uğradı. Şehidin yakınları da eve akın etti. Türk bayrağı asılı eve acı haberi duyup gelenlerden biri de geçen hafta Uzman Çavuş Ayhan Say'la aralarında sözlenip, tatlıları yenilen Büşra Sarıkaya oldu.

2.5 yıl önce gittikleri bir dershanede tanışıp, birbirlerini seven Ayhan Say ile Büşra Sarıkaya'nın sözlendiği törene, Uzman Çavuş'un kendisi katılamadı. Ayhan Say, söz kesildiği ve tatlı yenildiği sırada, telefonla katılıp, duygularını dile getirdi. Gıyabında sevdiği kızla sözlenen Uzman Çavuş'la gelecek ay nişanlanacağı için hazırlık yapan Büşra Sarıkaya, nişan töreni yerine bugün müstakbel eşinin cenaze törenine katıldı. Say"ın babaevinde ortak acıyı yaşayan Sarıkaya, metanetli gözükmeye çalışırken, konuşamayıp, suskunluğuyla dikkat çekti.


MUTSUZ SON
Büşra Sarıkaya'nın teyzesi Özlem Bulutel teröre lanet okurken, “Vatan sağ olsun, sağ olsun da vatanda sağ olacak genç kalmadı, bitti. Geçen hafta bugün tatlıları yenmiş, sözlenmişti, nişana hazırlanıyorlardı” dedi.

Sarıkaya'nın diğer teyzesi Lütfüye Ceyda Bulutel de birbirini seven 2 gencin tatlısını yedikten bir hafta sonra, teröristlerin Say'ı şehit ettiği haberiyle yıkıldıklarını belirterek, “Büşra ile Ayhan"ın evliliğe giden birliktelikleri aşk masalı gibiydi. Severek, aşk evliliği yapacaklardı. Geçen hafta tatlıları yendi, aile büyükleri geldi, ama, Ayhan gelemedi, telefon bağlantısı yapıldı. İzin çıkmamıştı. Damatsız söz kestik. Gözlerinde kalmasın diye, komutanları izin verip gelecekti, gönderdiklerinde büyük nişan olacaktı. Eğlence yapacaktık. Dün Kuran da okuttuk. Bir gün önce de Büşra ile konuştuklarında helalleşmişler. Acılıyız, üzgünüz, öfkeliyiz. Tüm Türkiye"nin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun, ama böyle yarım aşklar olmasın. Bunların hikayeleri çok güzel başladı, ama mutlu sonla bitmedi” diye konuştu.

Şehidin babası 55 yaşındaki Hasan Say da “Söylenmesi gerekenleri silah arkadaşları söyler inşallah” dedi.

Şehit Ayhan Say"ın cenazesi, daha sonra törenin yapılacağı camiye götürüldü.

BURSA'DA ŞEHİDE GÖZYAŞI

"Anne şaka yaptım diyerek kalk ne olur?"


HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Hantepe bölgesinde teröristlerce şehit edilen 6 askerden biri olan Piyade Onbaşı Hakan Yutkun için bugün Bursa"da gözyaşları arasında tören düzenlendi. Habercisi olduğu komutanı ile birlikte şehit düşen Hakan Yutkun"un tabutuna sarılan annesi Gülfiye Yutkun, “Yavrum "şaka yaptım", "anne bayılmışım" diyerek kalk ne olur” diyerek ağıtlar yaktı.

Çukurca"da teröristlerin silahlı saldırısında habercisi olduğu Piyade Üsteğmen Çetin Aylar ile birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun"un cenazesi, bugün saat 12.00"de arkadaşlarının Türk bayrakları ile süslediği Merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi"ndeki evinin önüne getirildi. Oğlunun tabutuna sarılan Gülfiye Yutkun, “Kınalı kuzum, yavrum ben seni askere ne şekilde uğurlamıştım. Ne olur "şaka yaptım", "Anne bayılmışım" diyerek kalk. Yalvarıyorum kalk” diyerek ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Buradaki cenaze töreninde şehit onbaşının babası Zafer Yutkun ve kızkardeşi Özlem Yutkun yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü"nden mezun olduktan sonra 5 ay önce askere gönderilirken, şehit olacağını söyleyip evinin penceresine astığı Türk bayrağının alınmamasını ailesinden isteyen onbaşı Hakan Yutkun"un cenazesi daha "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" slagonları eşliğinde evinin yakınında bulunan Hamit Dede Camii"ne getirildi.

Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı"nın çelenk gönderdiği buradaki törene Şehit Onbaşının ailesi, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici ve bine yakın kişi katıldı. Askeri helikopterin cami üzerinde sürekli tur attığı törende polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Şehit Onbaşının cenazesi öğlen kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı"ndaki şehitlikte toprağa verilecek.

DHA