Madrid'de Nike'ın yeni ürünleri için kameralara poz veren milli futbolcumuz, Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını değerlendirdi:

Nihat, Türkiye Ligi'ni bu sezon nasıl görüyorsun? "Süper Lig'de inanılmaz bir çekişme var. Biraz İspanya Ligi'ne benziyor. Bu sezon burada Barcelona'yı saymazsak özellikle ilk dört sıraya çok aday var. Herkes birbirini yeniyor. Türkiye'de de durum aynı. Önceden büyük takımlar ilk yarıda işi koparırdı. Bu kez zirve yarışında altı takım var. Bu da ligin kalitesinin arttığını göster i - yor. Türkiye'de ligde yarışın geçtiğimiz yıllara kıyasla çok daha kıran kırana geçmesi, gelecekte Avrupa'daki gibi çekişmeli, çok daha keyifli bir lig seyredeceğimizin de işareti. İleride bu çekişme sayesinde takımlarımızın Avrupa'da çok daha başarılı olacağını da söyleyebiliriz."


Geçen sezon ilk devrenin sonunda zirvede Sivasspor vardı. Bu sezon da aynı başarıyı tekrarlamalarını nasıl değerlendiriyorsun?


"Sivasspor, sistemli, istikrarlı çalışmasının karşılığını alıyor. İki sezondur teknik direktör Bülent Uygun ile iyi bir çıkış yakaladılar. İyi oyuncuları var, ama mütevazı bir kadroyla, istikrarlı takım oyunuyla ne kadar başarılı olabileceklerini gösterdiler. Aslında aynen bize benziyorlar diyebilirim. Villarreal de küçük bir şehrin mütevazı bir takımı. Biz, doğru noktalara isabetli transferlerle yavaş yavaş geliştik ve geçen sezonu ikinci sırada bitirdik. Takımı 2004'ten bu yana aynı teknik direktörün yani Manuel Pellegrini'nin çalıştırması da başarının gelmesinde önemli bir paya sahip. Şayet Sivasspor da, Bülent Uygun ile yola devam ederse ve Villarreal gibi yavaş yavaş, uzun vadeli düşünürse sadece Türkiye'de değil, Avrupa Kupaları'nda da gelecek yıllarda kalıcı başarılara imza atabilir. (Sabah)