İlk yarısı 1-1 eşitlikle biten maçın ikinci yarısına, her iki takım da ilk yarıda mücadele eden kadrolarıyla başladı. Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, 65. dakikada Musa"nın yerine hızlı ve kontra ataklarda etkili bir isim olan Pini Felix Balili"yi sahaya sürdü. Uygun, 84. dakikada da Sezer"in yerine Mohammed Ali"yi oyuna aldı.
Sakat ve cezalı oyuncularının çokluğu nedeniyle kadro kurmakta güçlük çeken Galatasaray teknik direktörü Michael Skibbe ise ilk onbirde şans verdiği oyuncularını 90 dakika boyunca sahada tuttu.
Takımlar, karşılaşmanın ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarının da ilk bölümlerinde tempolu ve atak futbol sergiledi. İki ekip, oyunun son bölümlerinde ise kalelerinde görecekleri 1 golle kupaya veda edeceklerini düşünerek kontrollü bir oyun sergiledi. Son bölümlerde Galatasaray, rakibi Sivasspor"a oranla rakip kaleye daha fazla yöneldi.
Maçın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erince, ilk karşılaşma da 1-1 sonuçlandığı için yarı finalistin belirlenmesi için uzatma dakikalarına geçildi.
Uzatma dakikaları da 1-1 eşitlikle sona erince, yarı finalisti penaltı atışları belirledi. Sivasspor"da Diallo, Balili ve Kamanan penaltı atışlarını gole çevirdi. Mohammed Ali"nin kullandığı atışı ise kaleci Aykut kurtardı.
Galatasaray"da ise Arda, Yaser ve Ümit"in kullandığı penaltı atışlarını kaleci Petkoviç kurtardı. Hakan Balta ise kullandığı penaltı atışını golle çevirdi.
Galatasaray"ın kullandığı 4 penaltı atışından 3"ünü kurtaran Sivasspor kalecisi Petkoviç, takımının yarı finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

İlk yarı

Çeyrek finalin ilk ayağında geçen hafta İstanbul Ali Sami Yen Stadı"nda 1-1 berabere kalan iki ekip, bu maçın Sivas 4 Eylül Stadı"nda oynanan rövanşında yarı final bileti alabilmek için mücadele etti. Karşılaşma çok hızlı ve tempolu başladı. Ev sahibi Sivasspor, Kamanan, Mehmet ve Musa üçlüsü ile rakip kalede gol ararken, konuk ekip Galatasaray Ümit, Nonda ve Arda üçlüsü ile etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda 1"er gol bulan iki ekip, soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

Maç Sivasspor'dan Mehmet Yıldız'ın vuruşuyla başladı.

2. dakikada Kamanan"ın sol köşeden yaptığı ortada, ceza alanı içerisindeki Musa topu göğüsle önüne indirdikten sonra meşin yuvarlağı İbrahim"e gönderdi. İbrahim"in ceza alanı yayı üzerinden sert vuruşunda, top savunmadan döndü.

4. dakikada G.Saray savunmasından çıkarken Emre Aşık ile top kaybı yaptı. Mehmet Yıldız rakip ceza sahasına sokulmak isterken Meira kritik bir müdahale ile rakibinin geçmesine izin vermedi.

Galatasaray Arda ile öne geçti

8. dakikada Galatasaray"ın golü geldi. Ceza alanı dışından aldığı topla süratle ceza alanına giren Arda, Sedat ve Diallo"yu çalımlayarak kaleci Petkoviç ile karşı karşıya kaldı. Arda, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

Sivas'ta gündüz karşılaşmasına taraftar büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin tıklım tıklım dolu olması dikkat çekti.

14. dakikada Sivasspor yüzde yüzlük gol fırsatını değerlendiremedi. Sezer"in savunmanın arkasına gönderdiği topu göğüsle önüne indiren Mehmet Yıldız, kaleci Aykut ile bir anda karşı karşıya kaldı. Mehmet, iyi bir vuruş yapamadan kaleci Aykut topu kontrol etti.

16. dakikada Abdurrahman"ın sağ kanattan yaptığı ortada, ceza alanının arka direk bölümünde duran Mehmet"in kafa vuruşunda top savunmadan döndü.

23. dakikada Barış'ın yerden sert vuruşunda topu Petkoviç kontrol etti.

24. dakikada Sivassporlu oyuncu Kamanan uzaktan şutunu denedi, top Aykut'ta kaldı.

26. dakikada tansiyon birden yükseldi. Barış ile Sivasspor'lu oyuncular arasında tartışma çıktı. Barış yerde kaldığı pozisyon sonrası faul beklerken sahada tartışma çıktı.

Kamanan'ın müthiş golü ile beraberlik geldi

30. dakikada Sivasspor, yeni transferi Kamanan'ın müthiş golüyle beraberliği yakaladı. Mehmet Topal"ın hatası sonucu topu ceza alanı dışında önünde bulan Kamanan, yaklaşık 35 metreden çok sert bir vuruşla topu kaleci Aykut"un uzanamayacağı köşeden filelere gönderdi: 1-1

32. dakikada Diallo Arda'ya faul yaptı. Hakem serbest vuruş verdi.

Serbest vuruşu kullanan Hakan Balta dengesini kaybetti, şutunu kullanamadı. Mehmet Güven topu auta yolladı.

34. dakikada tansiyon gittikçe yükseliyor. Hakan Balta ile Sylla sahada tartıştı hakem iki futbolcuya da sarı kart gösterdi.

36. dakikada Mehmet Güven"in ceza alanı dışından yaptığı sert şutunda, kaleci Petkoviç topu son anda kontrol etti.

40. dakikada Musa"nın ara pasında hızla ceza alanına giren Mehmet Yıldız"ın vuruşunda, kaleci Aykut topu bloke etti.

41. dakikada Arda'nın yerde kaldığı pozisyon sonrası hakem düdüğünü çaldı. Galatasaray serbest vuruş kullanacak.
42. dakikada Mehmet Güven'in kullandığı serbest vuruş üstten auta çıktı.

44. dakikada Abdurrahman"ın pasıyla ceza alanına giren Musa, çapraz pozisyonda kaleci Aykut ile karşı karşıya kaldı. Musa"nın çizgi üzerinden vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

46. dakikada inanılmaz bir gol kaçtı. Kamanan zoru başardı bomboş kaleye atamadı. Mehmet"in ara pasında kaleci Aykut ile karşı karşıya kalan Kamanan, Aykut"u da çalımladıktan sonra boş durumdaki kaleye doğru bir vuruş yaptı. Top, yan direkten auta çıktı. Yüzde yüzlük gol fırsatı ilk yarının duraklama anlarında kaçtı. Kamanan değerlendiremediği pozisyona kendisi de şaşırdı.

İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.



MAÇIN İKİNCİ YARISINDAN DAKİKALAR

57. dakikada Sivasspor"da sol kanattan kazanılan serbest atışı, İbrahim kullandı. İbrahim"in ortasında topu önünde bulan Kamanan"ın vuruşunda top dışarı çıktı.
60. dakikada Arda"nın defansın arkasına gönderdiği topa, Ümit Karan alt pas çizgisi üzerinden ayağıyla gelişine bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak direğin az farkla üstünden auta çıktı.
66. dakikada ceza alanı dışından Arda"nın kullandığı serbest atışta, top direğin üstünden dışarı gitti.
71. dakikada Nonda"nın ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
75. dakikada İbrahim"in sağ kanattan ceza alanına havadan yaptığı ortada, savunmanın arkasına sarkan Mehmet Yıldız, topa uçarak kafa vurmak istedi. Yıldız"ın dokunamadığı top, auta çıktı. Ancak hakem Bünyamin Gezer, yardımcısının da uyarısıyla pozisyon için ofsayt kararı verdi.
81. dakikada Balili"nin sol kanattan kale alanına yerden sert gönderdiği topa, uygun pozisyondaki Mehmet Yıldız dokunamayınca Sivasspor öne geçme şansını değerlendiremedi.
88. dakikada Mehmet Topal"ın ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda top yandan auta çıktı.
Maçın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erdi.
Çeyrek final ilk maçı da aynı skorla sona erdiği için maç uzatmaya gitti.

UZATMA DAKİKALARI

90 dakika sonunda verilen kısa mola sonrası uzatma bölümleri başladı. Uzatma bölümlerinde, zaman zaman kar yağışı etkili oldu. Yağan karın zemini etkilemediği görüldü.
Uzatmaların ilk 15 dakikalık bölümünde, her iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Her iki takım da net bir gol pozisyonu geliştiremedi.
100. dakikada Mehmet Topal"ın ceza alanı dışından yerden vuruşunda, kaleci Petkoviç yatarak topu kontrol etti.
Galatasaray teknik direktörü Skibbe, 101. dakikada Nonda"nın yerine Yaser"i oyuna alarak maçtaki ilk değişikliğini yaptı.
Uzatma bölümlerinin ilk devresi de 1-1 eşitlikle sona erdi.
Ağır bir zeminde 90 dakika boyunca tempolu bir futbol sergileyen futbolcularda, uzatma bölümlerinde yorgunluk belirtileri olduğu gözlendi.
İkinci uzatma devresinde de takımlar, kontrollü bir futbol sergiledi.
107. dakikada Mohammed Ali"nin sol kanattan kullandığı serbest atışta, kaleci Aykut üzerine gelen topu kolay bir şekilde kontrol etti.
109. dakikada topla ceza alanına hareketlenen Mehmet Yıldız, meşin yuvarlağı çizgi üzerinden ceza alanı çizgisi üzerinde bekleyen Balili"ye çıkardı. Balili"nin vuruşunda, Aykut üzerine gelen topu kontrol etti.
118. dakikada Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız, gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
İkinci uzatma bölümleri de 1-1 eşitlikle sona erince, penaltı atışlarına geçildi.

PENALTI ATIŞLARI

Sivassporlu taraftarlar penaltı atışları öncesinde kaleci Petkoviç"i motive etmeye yönelik tezahüratlar yaptı.
İlk penaltı atışını Galatasaray kullandı. Arda"nın kullandığı penaltı atışında, kaleci Petkoviç sağına giden topu tokatlayarak gole izin vermedi.
Galatasaray kalecisi Aykut da Sivassporlu Mohammed Ali"nin sert vuruşunda topu tokatlayarak rakibine gol şansı tanımadı.
İkinci penaltı atışlarında Galatasaray"dan Hakan Balta, Sivasspor"dan Diallo fileleri havalandırmayı başardı.
Galatasaray"ın 3. penaltısını Ümit Karan kullandı. Ümit"in vuruşunda Petkoviç, sağına giden topu tokatladı. Direkten dönen top, golle sonuçlanmadı.
Sivasspor"da, 3. penaltıyı kullanan Balili, top ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 3-2 öne geçirdi.
Galatasaray"ın 4. penaltısını Yaser kullandı. Yaser"in vuruşunda Petkoviç, gole izin vermedi.
Sivassporlu Kamanan, kullandığı penaltı atışını gole çevirerek skoru 4-2"ye getirdi ve takımının adını yarı finale yazdırdı.

MAÇ SONRASI COŞKU

Yarı finale yükselen Sivasspor"da, futbolcular, teknik heyet, yönetim ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Futbolcular, yarı final coşkusunu tribünlere giderek taraftarlarıyla paylaştı. Sivasspor"un orta saha oyuncusu İbrahim Dağaşan"ın, elindeki Filistin Bayrağı"nı sahanın ortasına diktiği görüldü.
Sivassporlu taraftarların stadyum dışında coşkusu sürüyor.

MİLLİYET