İkinci yarıya Hayrettin'in golüyle başlayan Sivasspor, Trabzonspor'un umutlarını bitirirken, takipçileri Beşiktaş ve G.Saray'ın puan kaybını beklemeye koyuldu.


Süper Lig'de şampiyonluk yarışını büyük ölçüde etkileyecek Sivasspor-Trabzonspor Anadolu derbisinde gülen Yiğidolar oldu: 3-0. Kupada F.Bahçe'ye elenerek tek hedef olarak elinde lig şampiyonluğu kalan Sivas, dünkü galibiyetle Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 7 yaptı. 6. dakikada Hayrettin'in soldan taşıdığı topa ceza sahası içinde ayak koyan Musa, topu filelere gönderdi: 1-0. 20'de taç atışında Murat Erdoğan defansın arkasına sarktı. Murat'ın aktardığı topu kontrol eden Sezer, Abdurrahman'a al da at dercesine bir pas verdi. Abdurrahman golü yapmakta zorlanmadı: 2-0.

TRABZON YOKLARI OYNADI

47'de Mehmet Yıldız'ın pasında topla buluşan Hayrettin, ceza sahası çizgisi üzerinden sert bir vuruşla farkı 3'e çıkardı: 3-0. Bu dakikadan sonra Trabzonspor rakip kalede pek fazla etkili olamazken Sivas çok daha rahat bir oyun sergiledi. 50'de Mehmet'in şutunu kaleci Sylva son anda çeldi. 66'da Yattara'nın gol denemesi Petkoviç'te kaldı. 77'de Trabzonspor, Egemen'in kafa vuruşuyla golü buldu ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 87'de Abdurrahman'ın orta şut karışımı vuruşunda havalanan top üst direkten döndü. 90+2'de Mehmet, 90+3'te ise Kamanan'ın şutlarından sonuç çıkmadı.


Yenilmez armada

Ligde bu sezon evinde yenilgi yüzü görmeyen Sivas, Trabzon galibiyetiyle iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu sezon içerideki 12. galibiyetine imza atan Sivas, evindeki 14 maçlık yenilmezlik serisini de 15 maça taşıdı. Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında G.Saray'a 5-3 yenilen Sivas'ın, evinde 356 gündür boynu bükülmüyor.


4 Eylül Stadı'nda şampiyonluk türküleri

Sivassporlu taraftarlar, maç sonunda da 4 Eylül Stadı'nı bayram yerine çevirdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından Sivassporlu taraftarlar, “Bu sene şampiyon Anadolu'dan” tezahüratları yaptı. Futbolcular, saha ortasında bir araya gelerek mehter marşları eşliğinde oynadı. Stat hopörlörlerinden “Sivas'ın yollarına” türküsü çalındı, futbolcular ve tribünleri hep bir ağızdan eşlik etti.


Trabzonspor topla daha çok oynadı

Trabzonspor, topla oynama yüzdesinde Sivasspor'a yüzde 60'a 40 gibi bir üstünlük sağlasa da bunu hücum organizasyonlarına yansıtamadı. Sivas, 13 şutta 6 isabet sağlarken Trabzonspor'da bu rakam 12'de 2 oldu. Yiğidolar 6 gol pozisyonundan 3'ünü gole çevirirken bordo-mavililer, bulduğu iki gol pozisyonunu değerlendiremedi.


Yattara-Alanzinho birlikte 27 dakika

Hacettepe ve G.Birliği maçlarında olduğu gibi dün de Alanzinho ve Yattara'yı birlikte oynatıp forveti tekleyen teknik direktör Ersun Yanal, 27. dakikada Alanzinho-Umut değişikliğiyle forveti ikiledi. Skor 2-0 olduktan sonra bu değişiklikle hücum gücünü artıran bordo-mavililer, yine de hücumda fazla etkili olamadı.


'Kolay görünse de zor bir galibiyetti'

Sivasspor'un Trabzonlu futbolcusu Abdurrahman Dereli, maç sonu hislerini “Ben profesyonelim. Doğduğumuz değil ekmek yediğimiz yer önemli” şeklinde dile getirdi. Sivasspor'un golcü oyuncusu Mehmet Yıldız ise, kolay görünse de zor bir galibiyet aldıklarını, garantilemeden şampiyonuz demeyeceklerini söyledi.