ANKARA"DA kurulu Revan Su, “Bizden aldığınız her damacana su için TEMA adınıza ağaç dikecek” diyerek, vatandaşa su sattı. Hatta, vatandaşlara TEMA"dan habersiz teşekkür sertifikası bile dağıttı. Sadece logosunun küçük bir şekilde kullanılmasına izin veren TEMA Vakfı ise “Adımıza neden fidan dikilmiyor?” şikayetlerinin ardından olaydan haberdar olarak, hukuki süreci başlattı. TEMA Vakfı Genel Müdür Vekili Safa Bölükbaşı, “Bu şirketle hiçbir ilgimiz yok” dedi.

Revan Su markasıyla piyasaya giren bir su şirketinin, TEMA Vakfı"nın adını kullanarak suyunu pazarladığı iddia edildi. Damacana su satışını artırmak için TEMA ile "logo" anlaşması yapan şirket, su satın alan vatandaşlara vakıfın bilgisi dışında suyunu TEMA"nın suyu gibi tanıttı ve “Adınıza fidan dikilecek” yazılı sahte teşekkür sertifikaları dağıttı.

TEMA Vakfı, konuyla ilgili olarak hukuki süreç başlatırken, şirketin Ak Partili milletvekillerine ait olduğu ortaya çıktı. Ticaret Sicili kayıtlarına göre, Ak Parti"nin kurucularından İstanbul Milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun, Ak Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın ve oğlu ile geçen dönem AK Parti milletvekilliği yapan ve Başbakan"a yakınlığıyla bilinen İlhan Albayrak, şirketin sahibi görünüyor. Ancak Albayrak, kısa bir süre önce şirketten ayrılmış.

Başkent kulislerini karıştıran iddialar şöyle: Milletvekillerinin ortak olduğu Öz-Kar A.Ş. isimli şirket, “Revan Su” markalı damacana su işine girdi. Şirket, TEMA"ya başvurdu. TEMA da, damacana sularının doldurulduğu doğal kaynağı inceleyip denetleyerek, kaynağın doğal ve temiz olduğunu belirledi ve 23 Temmuz 2008"de şirketle Vakıf arasında bir logo sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile TEMA şirkete ortak olmadı ancak logosunun çok sıkı bazı şartlara uygun şekilde su etiketinde ve çok küçük olarak yer almasına” izin verdi.

TEMA"nın suyu gibi tanıttılar

Şirket TEMA logosunu, ürün markası gibi lanse ederek, Revan Su"yu, “TEMA- Revan Su” olarak tanıtmaya başladı. Tüm Revan Su tanıtım broşürleri ve el ilanlarında TEMA-Revan Su ismi kullanılmaya başlandı. TEMA"ya güvenen vatandaşların büyük itibar gösterdikleri suyun satışlarında artış yaşandıkça, şirket işi daha da ileri götürdü. TEMA"nın tespitlerine göre, bayiler kanalıyla vatandaşlara önce “Aldığınız her TEMA-Revan Su"ya karşılık, adınıza bir fidan dikilecek” sözlü taahhüdünde bulunan şirket, bu taahhüdü belgelemek için TEMA"nın bilgisi ve izni olmadan “teşekkür sertifikaları” bastırıp dağıttı.

Bayileri şikayet etti

Fidan dikilip dikilmediğini merak eden bazı vatandaşlardan TEMA"ya şikayetler gelmeye başladı. Şirketin İstanbul Anadolu Yakası ana dağıtıcı bayisi, parasını alamadığı gerekçesiyle şirketle mahkemelik olunca bayi Savcılığa suç duyurusunda bulundu ve TEMA Vakfı yöneticilerine durumu anlattı. Şirket talimatı doğrultusunda tüm diğer bayiler gibi “TEMA teşekkür sertifikaları” basarak vatandaşa “adınıza fidan dikilecek” taahhüdüyle su sattıklarını anlatan bayi, TEMA yönetimini durumdan haberdar etti

Vatan