Terörist yakalandığını, Lice'de güvenlik güçleri ile teröristlerarasında çatışma çıktığını, olayda zayiat meydana gelmediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleyeilişkin duyuruya göre, Van'ın merkez ilçesinde bir terörist sağ olarak ykalandı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerince öncekigün saat 12.00'de yapılan yol kontrolünde de bir terörist yakalandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde arazi araması yapangüvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında dün saat 19.10'da kısasüreli çatışma çıktı, olayda zayiat meydana gelmedi.

Duyuruya göre, Bingöl'ün Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde öncekigün, teröristlerce kullanılan bir sığınak içerisinde, bir adetkaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet el bombası ele geçirildi.

Şırnak'ta çatışma: 1 terörist öldürüldü

ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı teröristlerinden 1'i ölü, arkadaşı yaralı olarak ele geçirildi. Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan kısa süreli çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda bir grup teröristle karşılaşıldı. Güvenlik güçlerinin `Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, 1 terörist öldürüldü, 1'i ise yaralı olarak ele geçirildi. Bölgeye takviye birlikler gönderilirken, kapsamlı operasyon başlatıldı. Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsal kesiminde arama tarama operasyonunu sürdüren güvenlik güçleriyle teröristler arasında kısa süreli çatışma çıktı. Ölen ya da yaralanan olmayan çatışma ardından operasyon sürdürülüyor.

Bingöl'ün dağlık kesiminde güvenlik güçlerini yaptığı arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerin kullandığı bir sığınakta, 1 Kalaşnikof tüfek ile 1 el bombası ele geçirildi.

Haber: AA/DHA