Fransa'da bir protestocu, Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdiği François Hollande'ın üzerine un attı.

Son kamuoyu yoklamalarında seçimleri kazanma şansı oldukça yüksek görünen Hollande, konut sorunuyla ilgili yaptığı bir konuşmanın ardından, protestocunun eylemine hedef oldu.

Güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaştırılan kadının isminin Claire Seguin olduğu ve 45 yaşında olduğu öğrenildi. Seguin, polis tarafından izlendiğini ve hayatının tehlikede olduğunu öne sürdü.

Seguin'in protesto biçimini "sorumsuzluk" olarak değerlendiren Hollande, öfkeli kadının kendi amaçları için toplantıyı sabote etmeye çalıştığını ifade etti. Sosyalist siyasetçinin sözcüsü Najat Vallaud-Belkacem ise olayın akli dengesi yerinde değil gibi görünen bir kişin gerçekleştirdiği münferit bir saldırı olduğunu söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir polis yetkilisi, şu an gözetim altında bulunan protestocunun 1 kilogram un taşıdığını ifade etti.

BLOGUNDA İLGİNÇ İDDİALAR VAR
Seguin, polis tarafından götürüldüğü sırada kameralara adaletsizlik kurban olduğunu ve Sosyalistlerin kendisini öldürmek istediklerini söyledi. Seguin, gazetecilerden blogunu okumalarını istedi.

Blogunda, Sarkozy'e açık bir mektup yazan Seguin, öğretmen olduğu dönemde üstlerinin kendisini taciz ettiğini iddia ediyor. Hakkında bir karalama kampanyası başlatıldığını iddia eden Seguin, hayatının tehlikede olduğunu ve mahremiyetinin ihlal edildiğini öne sürüyor. Bir çok defa bu konuda mahkemeye başvurduğunu belirten Seguin, hiçbir şekilde şikayetlerinin dikkate alınmadığını savunuyor.