İsrail"in saldırdığı Mavi Marmara gemisinde bulunan oyuncu Sinan Albayrak"ın (37) sinema filmlerine taş çıkartacak olaylar yaşadığı ortaya çıktı

Albayrak geçen mart ayında evlilik hazırlığı yaparken 5 yıllık sevgilisi Başak Daşman"la kavga edip ayrıldı. Artık Türkiye"de kalmasının bir nedeni olmadığına karar verip İHH gemisiyle Gazze"ye gidip orada yaşamaya karar verdi. Albayrak"ı gemiye binmeden bir kaç gün önce eski sevgilisi Başak Daşman aradı, Antalya Kaş"ta buluşup konuştular.

Daşman, Albayrak"ın “Yeniden deneyelim” teklifini kabul etti ve üç gün içinde evlendiler. Albayrak nikâh masasından kalkıp gemiye bindi ve eşine “Mutlaka döneceğim” sözünü verdi. Ardından İsrail"in gemiye saldırması, Albayrak"ın tutuklanmasıyla çiçeği burnunda gelin Daşman için çok zor bir 4 gün geçti. Daşman yaşadığı bir haftayı Milliyet"e anlattı:

"Son kez görmek istedim"

“Mart ayında aramızdaki bir takım anlaşmazlıklar nedeniyle ayrıldık ama tabii ayrılmak aşkın bitmesine sebep olmuyor. Hatta bazen daha da körüklüyor. Sinan"ın Gazze gemisine binip oraya yerleşme planı yaptığını duydum. Özel eşyalarını dağıtmış, otomobilini satmış.
Gemi kalkmak üzereydi, ben Antalya"da tatildeydim. Onu son bir kez görmek istedim. Ama önemli bir amaç için yola çıkacağı için de açıkçası gitme demeyecektim. Gemi kalkmadan aradım, Kaş"ta buluştuk. O konuşma sonunda Sinan"ı affettim. O da beni kandırıp evlenmeye ikna etti. O son üç günde, 10 dakika içinde Kaş"ta her şeyi ayarlamış, hiç aklımda olmayan bir şekilde beni nikâh masasına oturttu. Ailelerimizin bile haberi olmadan evlendik.”

“Gemiye binmeden önce "Sağ salim geri dön, başka da bir şey istemiyorum" dedim ama tabii korkunç, kabus dolu bir 4 gün yaşadım.

Havaalanlarında süründüm. Aranabilecek herkesi aradım. Dört gün boyunca Sinan"dan haber alabilmek için çok büyük mücadele ettik. En sonunda uçağa bindiğinde aradı, 8 saat uçakta bekletmişler. "Geliyorum" dedi. "İyi ki geliyorsun, yoksa ben oraya geliyordum" dedim. Şimdi burada ve çok iyi.

"Muhteşem hikâye!"

Ben de savaştan çıkmış gibiyim. Her şey bir hafta içinde yaşandı. "Her şey bitti" dediğimiz anda barıştık, arkasından nikâh masasına oturduk. Sonra Sinan gemiye bindi. İsrail saldırdı, Sinan hapse atıldı. Ben burada meraktan deli oldum. Film gibi... Zaten Sinan anlattı, gemide İngiliz bir yazar varmış. Kitap yazmak için herkesle konuşup öyküleriyle ilgili notlar alıyormuş. Sinan da ikimizin öykümüzü anlatınca "Aaa muhteşem bir hikâye" demiş.”

Şoray gibi kuralları var

Sinan Albayrak, rol alacağı projelerle ilgili anlaşma yaparken “Öpüşmem ve sevişmem” diyen, Türkan Şoray"ın adıyla anılan kurallara sahip nadir erkek oyuncular arasında yer alıyor. Daşman, sevgilisinin bu kuralıyla ilgili de “Evet, Sinan çok farklı bir adamdır. Diğerlerine hiç pek benzemez. Zaten bu yüzden bir oyuncuyla 5 yıldır ilişkim var” diye konuştu. Daşman, ayrılıkları sırasında Albayrak"ın Suriyeli Leyla isimli genç kadınla yakınlaşmasıyla ilgili de “O kızı tanıyorum, aralarında bir ilişki söz konusu değil” dedi

Vatan