Soruşturmanın hedefinde yürütmenin olmadığını belirten Seçen, bazı devlet görevlilerinin yürütme organı tarafından verilen görevin dışına çıktıklarına yönelik delillerin olduğunu vurguladı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, terör örgütü KCK soruşturması kapsamında MİT’çilerin ifadeye çağırılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, soruşturmanın hedefinin ‘yürütme organı tarafından terörün sona erdirilmesi amacıyla belirlenen ve icra edilen politikalar’ olmadığının altı çizildi. Bazı devlet görevlilerinin yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıktıklarına yönelik delillerin olduğu belirtildi. Başsavcı Vekili Seçen, dün sabah saatlerinde ilk olarak soruşturma savcısı Bilal Bayraktar ve Adem Özcan ile görüştü.

Görüşmenin ardından 6 maddelik bir bilgilendirme yapıldı. Seçen, bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrılmaları sonrasında medyada gerçek dışı haber ve yorumlara yer verildiğini ifade etti. Seçen, “5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250. maddesi uyarınca terör suçlarını da soruşturmakla görevlendirilen Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimiz, uzun yıllardan beri sürmekte olan terörün devletimize ve milletimize vermekte olduğu zararları çok yakından bilmekte ve izlemektedir” dedi.

TÜM İŞLEMLER YASAL

Terörle mücadelenin hukuksal boyutunu diğer kurumlarla birlikte başsavcı vekilliğinin de aktif şekilde yürüttüğüne dikkat çekenSeçen, “Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimiz yasal zeminle ve yasaların verdiği yetki çerçevesinde adli görevini yürütürken elinde dosya ve soruşturmadan elde edilen delillerle bağlı olup, yapılan her işleme karşı yasal yollara başvurulabileceğini ve ayrıca bunların yasalar çerçevesinde denetime tabi olduğu bilincinde olarak görevini yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Sözü edilen soruşturma kapsamında, yasama ve yargı ile birlikte devletin 3 temel erkinden biri olan yürütme organı tarafından terörün önlenmesi, bitirilmesi, ülkemizin her yerinde huzur ve güvenin temin edilmesi amacıyla yürütülen iyi niyetli girişimlerin Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce soruşturma konusu yapıldığı iddiası gerçeği yansımamaktadır. Yürütme organı tarafından terörün sona erdirilmesi amacıyla belirlenen ve icra edilen tercih ve politikaların soruşturma konusu yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir.

Bu soruşturma, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce KCK terör örgütüne yönelik olarak yapılan bir soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıkarak hareket ettikleri, bu suretle örgütün eylemlerini gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmesi nedeniyle başlatılmış olup, sadece bu görevlerin eylemlerine yöneliktir.”

HABER: TOLGA ATAR-BUGÜN GAZETESİ