Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir evdeki buzdolabında ceset parçaları bulundu. Bir yıl önce boşandığı eşini bıçaklayarak öldürdükten sonra parçalara ayırarak buzdolabında sakladığı iddia edilen kadın, gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, şüpheli G.E'ye ait Foça Mahallesi 953. Sokak'taki eve operasyon düzenledi. Evde arama yapan polis ekipleri, buzdolabında parçalara ayrılmış bir erkek cesedi buldu.

Yapılan inceleme sonucu cesedin şüpheli G.E'nin (25) bir yıl önce boşandığı ve birlikte yaşamayı sürdürdüğü eski eşi Cengiz Akbaş'a (43) ait olduğu belirlendi.

Ceset 4 gündür buzdolabında

Evde inceleme yapan Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin tartıştığı eşi ile kavga ettiği ve kavga esnasında kendisini kolundan falçatayla yaralayan eski eşini bıçakla öldürdükten sonra parçalara ayırdığını ve 4 gündür buzdolabında sakladığını ortaya çıkardı.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve savcının yaptığı incelemenin ardından buzdolabında parçalanmış halde bulunan Cengiz Akbaş'a ait donmuş ceset parçaları bir battaniyeye konularak ambulans ile Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis tarafından gözaltına alınan zanlı G.E. ise Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Polisin, olayla ilgili olarak şüphelinin yakınları ile komşularının ifadelerine başvurduğu da bildirildi.

İstanbul'da da benzer olay

İstanbul Beyoğlu'nda da, 61 yaşındaki Neşide Dırmıkçı, evinde elektrikli testere ile parçalanarak öldürülmüş halde bulundu.

Olay, Cihangir Samanyolu Sokak Seyran Apartmanı sakinlerinin koku nedeniyle polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı.

Dün saat 22.30 sıralarında apartmanın 2 numaralı dairesine giren polis, Neşide Dırmıkçı'nın parçalanmış cesedi ile karşılaştı. Cesedin bir çarşafa sarılı olduğunu gören polis, kadının gövdesinden ayrılan kolları ve bacaklarını da buzdolabında buldu.

Polis, komşuların ifadeleri doğrultusunda Neşide Dırmıkçı'nın birlikte yaşadığı Burhan adlı kişiyi bir kahvehanede gözaltına aldı.

3 gün eve girip çıktım

Polisle birlikte eve girdiğini söyleyen apartman sakini Furkan Löklü, Burhan adlı kişinin 3 gün eve girip çıktığını ve gündüz saatlerinde balkondaki çiçekleri suladığını belirtti.

Cinayetin Cumartesi günü işlendiğini tahmin ettiklerini söyleyen Löklü, "Sürekli kavga ediyorlardı. Cumartesi akşamı yine sesleri geldi ancak ses bir anda kesildi. Sanırım o sırada kadını öldürdü. Ve 3 gün bir şey olmamış gibi eve girip çıktı. Polisle birlikte ben de eve girdi. Her tarafta kan vardı. Küçük bir elektrikli testere de ortada duruyordu. Polisler, ilk önce parçaları attığını düşündüler. Ama sonra buzdolabına koyduğunu söylemiş" diye konuştu.

Gözaltına alınarak ilk önce Taksim Polis Merkezi'ne, daha sonra Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelinin ilk ifadesinde, "7 yıldır birlikteydik. Öldürdüm ama pişman değilim" dediği belirtildi.

DHA