HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 2 yaşındaki Fatma Sıla Alır, kazak ören annesinin omuzuna çıkıp kucağına düşünce göğsüne mil saplandı.

İlçeye bağlı Haymaseki Köyü'nde oturan 23 yaşındaki Esra Alır, dün akşam oturduğu yerden kızı Fatma Sıla Alır'a mil ile kazan örmeye başladı. Bu sırada oyun oynayan küçük kız annesinin sırtından omuzuna çıktı. Dengesini kaybeden Fatma Sıla, annesinin kucağına baş üstü düşünce kazak ördüğü 20 santimetre uzunluğundaki mil göğsüne saplandı. Küçük kız, yakınları tarafından İskenderun Devlet Hastanesi'ne getirildi. Küçük kız, göğsünden karaciğerine doğru 5 santimetre giren milin çıkartılması için ameliyata alındı. Çocuk Cerrahı Dr. Şuuri Sümer ve ekibi tarafından ameliyat edilen küçük kızın göğsündeki mil başarılı bir operasyonla çıkartıldı.

Fatma Sıla hayati tehlikeyi atlatırken Dr. Şuuri Sümer, 2 yaşındaki bir çocuğun göğsüne 5 santimetre mil saplanmasının çok ciddi bir tehlike olduğunu belirterek, "Mil karaciğere dayanmış. 1 santimetre daha batsa veya ani bir hareket olsa karaciğere de saplanırdı, sonucu hiç de iyi olmayabilirdi. Hemen ameliyata alarak mili çıkarttık. Şu anda sağlık durumu iyiye gidiyor" dedi.

Ameliyat sırasında hastane koridorlarında şaşkın bir şekilde dolaşan anne Esra Alır, ise gelen iyi haberle rahat bir nefes aldı.

DHA