Diablo III'e ilk sahip olanlardan olmak için sabahtan sıraya giren onlarca vatandaşımız bir yana, neredeyse 30 saattir etkinlik alanında bekleyen bir oyun tutkunuyla konuşma şansımız oldu. Diablo III'e Türkiye'de sahip olan ilk isim olan bilgisayar satıcısı 40 yaşındaki Çağatay Argun'a "Neden bu kadar saat beklediniz" sorusunu yönelttiğimizde şu yanıtı aldık: "20 senelik bir hikaye... Lise çağlarından beri Diablo'yu severim. Uzun zamandır da bu yeni sürümü bekliyordum. Bugünün çocukları çok şanslı, teknoloji gelişti, böyle etkinliklerin düzenlendiği bir zamanda yaşıyorlar".

DIABLO SERİSİ ÇOK YOL KAT ETTİ

Diablo III'ün Türkiye'deki satış kanalı olan Aral Oyun Grup Müdürü Murat Acar, 2000 yılında satışa çıkan Diablo II'ye göre Diablo III'ün grafik olarak çok yol kat ettiğini dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Diablo III'te 3 boyutlu grafiklere geçtik. Oyun motoru komple değişti. Witch Doctor ve Demon Hunter gibi yeni karakter sınıfları eklendi."

GERÇEK PARA KARŞILIĞINDA SANAL EŞYALAR SATILABİLECEK

Oyundaki en önemli özelliği Müzayede Evi (Auction House) olduğuna dikkat çeken Acar, gerçek para karşılığında oyuncuların sanal dünyada elde ettiği eşyaları satabileceğini ve bu sistemin Blizzard'ın Battle.net servisi üzerinden organize edileceğini kaydetti.

2008'DE DUYURULDU, 2012'DE GELDİ

2008'de duyurulan Diablo III'ün neden bu kadar yıl bekletildiğini sorduğumuzda Acar'ın yanıtı şöyle oldu: "Doğrusu biz de 15 Mayıs tarihi telafuz edilene kadar hiçbir şey bilmiyorduk. Blizzard'ın dünya genelinde yaptığı tek bir açıklama var: 'Hazır olduğunda çıkacak'. Yani Diablo III, 2016 yılında dahi oyunculara sunulabilirdi.

İNTERNET YOKSA DIABLO III DE YOK

Diablo III'ü oynamak isteyenlerin internete mutlak suretle bağlı olması gerektiğini belirten Acar, bunun sebebini şöyle açıkladı: "Oyunda örneğin eşya satarken internete bağlı olup veritabanına bağlanmak durumunda olduğunuzdan internete girmek durumundasınız. Herkes bu sayede tek bir sisteme bağlanmış oluyor."

"YILIN EN ÇOK SATAN OYUNLARINDAN OLACAK"

World of Warcraft'ın çok yakında satışa sunulması beklenen genişleme paketi Mists of Pandaria ile birlikte Diablo III'ün yılın en çok satan oyunlarından biri olmasını hedeflediklerini belirten Acar, oyunun korsan sürümlerine de değindi ve şunları söyledi: "Battle.net üzerinden oynandığından dolayı korsana karşı bir denetim uygulanabiliyor. Oyunun orjinal olup olmadığı öğrenilebiliyor." Ancak Acar, konuşmasının sonunda hiçbir zaman yüzde yüz güvenliğin sağlanamayacağını ve bir şekilde oyunu kıran birilerinin çıkabileceğini de itiraf etti.