Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, AA muhabirine, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı köylerin karşısında bulunan Keseb kasabası yakınlarındaki ormanlık alanda 4 ayrı noktada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının, bölgede etkili olan rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Harbi, şöyle konuştu:

''Yangın Suriye tarafından bizim sınırımıza geçti. Son derece tehlikeli bir durum söz konusu. Hava rüzgarlı ekiplerimiz yangına güçlükle müdahale edebiliyor. Suriye makamları hava araçlarının çalışmasında sıkıntı çıkarıyor. Sınırdan sadece 2 kilometre girmemize izin verdiler. Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden de bir helikopter istedik. O da yolda. Yangın kontrol altına alınmazsa Yayladağı ilçe merkezi ile sınır kapısına da sıçrayabilir.''

Yangın kısmen kontrol altında

Yangın bölgesinde bulunan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili de ''Yangın Suriye tarafından çok daha büyük ve devam ediyor. Bizim bölgemizde ise bazı noktalarda kısmen kontrol altına aldık. İnşallah hava kararıncaya kadar kontrol altına almış oluruz'' diye konuştu.

Gediklili, çalışmalarda, ''sınır ihlali olabilir'' düşüncesiyle yangın söndürme uçağı kullanmadıklarını kaydetti.

Yangını söndürmek için yardım çağrısı

Yayladağı Kaymakam Vekili Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş başkanlığında oluşturulan kriz masasının aldığı karara göre, Yayladağı Belediyesi'nden yapılan anonsla, 15-55 yaş arasındaki herkese yangını söndürmek için yardım çağrısı yapıldı.

Antakya Orman İşletme Müdürülüğü ekiplerinin bölgede 20 arazöz, 100'den fazla orman işçisi ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra 1 yangın söndürme helikopteriyle yangına müdahale etmeye çalıştığı belirtildi.

Yangının söndürülmesi için ayrıca Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden bir helikopter de bölgede çalışmalara başladı.