Ekran efsanesi 'Muhteşem Yüzyıl'in devam işi 'Kösem' geçen sene Beren Saatli kadrosuyla  bir türbülansa girmiş ama sağ salim sezon sonuna ulaşabilmişti. Bu yıl nöbeti Nurgül Yeşilçay'ın devraldığı dizi ilk bölümüyle reytinglerde büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Belki kanal değişikliği belki de tanıtım eksiliği nedeniyle bir bölüm daha beklemekte fayda var diye düşündüm ama ikinci haftada izleyici teveccühü anlamında değişen çok bir şey yok gibi! 

HAVA DURUMUNA GEÇİLDİ 
Kösem, cuma gecesi yayınlanan 2. bölümüyle AB'de geçen haftaya göre belirgn bir sıçrama yaşamış ve 13. Sıraya yerleşmiş. Fakat 'Total' izleyicide durum neredeyse geçen haftanın aynısı. Dizi birçok yapımın, yarışmanın, izdivaç programının gerisinde kalarak ancak 24. olabilmiş. Kösem'in gerisinde kaldığı programlar arasında en ilgi çekeni ise ATV hava durumu. İzleyicinin havadaki değişikliği dizideki gelişmelerden daha çok merak ettiği görülüyor İki haftalık tabloda görünen o ki dizinin havasını bulabilmesi için haftaya önce hava durumunu geçmesi gerekiyor!