Nuri Bilge Ceylan'ın “Üç Maymun”, “İklimler” ve “Bir Zamanlar Anadolu'da” gibi filmlerinin yapımcılığını üstlenen ve Eurimages Ortak Yapımcı Ödülü sahibi başarılı yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’ın kurduğu YAPIMLAB, sinemamızı canlandıracak seminerlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 23 Mart 2012, Cuma günü saat 14.00-19.00 saatlerinde Zeynep Özbatur Atakan'ın önderliğinde gerçekleştirilecek olan “Sinema Projelerinde Sunum Teknikleri” semineri, elindeki projeleri güçlendirmek isteyenlere sunum tekniklerinin püf noktalarını gösterecek.
Daha çok “pitching” adı verilen, sinema projelerinin sunumlarının hazırlanması ile ilgili çalışmaların uygulamalarını içeren atölye; sunumda yaratıcı teknikler, projeye hâkim olmanın şartları, proje sunumunda gerekenler, sunumda öne çıkarılacak öğeler gibi başlıkları içeriyor. Sinema ile profesyonel olarak ilgilenmeyi hedefleyen herkesin katılımına açık olan “Sinema Projelerinde Sunum Teknikleri” seminerinde, yurtdışında ve yurtiçinde pek çok “pitching” seansına katılan Zeynep Özbatur Atakan, çok yapılan sunum hataları, beden dilinin ve süre kullanımının önemi gibi konularda da tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.
İyi bir projenin "olmazsa olmaz" şartlarından biri olan ve günümüzde projelerinin hayata geçmesi için bir ön koşul önemindeki sağlıklı sunum yapabilmenin koşullarının derinlemesine işleneceği “Sinema Projelerinde Sunum Teknikleri” semineri; 23 Mart 2012, Cuma günü 14.00-19.00 saatleri arasında YAPIMLAB’da katılımcılarını bekliyor.