Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünyanın her zamankinden daha fazla kardeşliğe, işbirliğine ve dostluklara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, Beyaz Şato Tesislerinde düzenlenen "Özel İrfan Koleji ve Erbil Işık Koleji Kültür Şöleni"nde Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmada, dünya genelinde bini aşkın sayıda Türk okulu olduğunu söyledi.

Bu okulların hepsinin Türkiye ile diğer ülkeler arasında birer köprü görevi gördüğünü kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Asıl olan bu sevgi, hoşgörü ve diyalog dilini konuşabilmektir. Dünyanın her zamankinden daha fazla kardeşliğe, işbirliğine ve dostluklara ihtiyacı var. İşte bugün Batmanlı hemşehrilerimizle, Kuzey Irak'tan gelen kardeşlerimiz arasında bir kardeşlik köprüsü, bir dostluk ortamı oluşuyor. Türkler ve Kürtler olarak bin yıldır birlikteyiz, kardeşiz. Bu kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi, bu komşuluğumuzu, bu sevgi birlikteliğini hiç kimse bozamaz. Bu kardeşliğimiz inşallah ilelebet devam edecektir. Bizler aynı kültürü, aynı coğrafyayı, aynı değerleri paylaşıyoruz. Çok ortak yönümüz ve kültürümüz var. Birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmeye yönelik bu etkinliği takdir ediyorum, gönül dostlarının hepsine teşekkür ediyorum. Bugün ülkelerinden uzakta dünyanın dört bir köşesinde insanlara eğitim vererek, bu ülkeler arasında hoşgörü ve diyaloğu kurarak, hem ülkemize hem de bütün dünyaya çok güzel hizmet ediyorlar."