AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Birimi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Germiyan Yerleşkesi girişinde bıçaklanarak Şehit edilen Ülkücü Hasan Şimşek için gıyabında cenaze namazı kıldı ve olayla ilgili basın açıklaması yaptı.
Gıyabi Cenaze namazına ve basın açıklamasına üniversite öğrencileri ve camiye öğle namazına gelen vatandaşlar katıldı.
Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Birimi Temsilcisi Ferhat Yetik yaptığı basın açıklamasında Ülkücü hareket üzerinde oynanmak istenen oyunların farkında olduklarını, hukuk dışına çıkmadan, emniyeti bilgilendirerek olayların dışında kalmaya özen gösterdiklerini ifade etti.
Yetik basın açıklamasında, “Yalanla gerçeğin iç içe geçtiği, iyi ile kötünün birbirine karıştığı uğursuz bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki, fitne ve iftira sürekli üremektedir ve hüküm sürmektedir. Kutsallarımız, milli kıymetlerimiz alçakça tahrip edilmektedir. Ahlak, fazilet ve vatan mücadelesinde hiç kimsenin boy ölçüşmeye dahi cüret edemeyeceği Ülkücü Hareket saldırıların odağındadır. Ülkücü Hareketle, dünden kalan hesaplarını kapatmak için aşağılık yöntemlere başvuranlar aynı bataklıkta toplanmışlar ve emel birliği içine girmişlerdir. Hakk"a hizmet yolunda serden geçenlerin, millete candan bağlananların ve cihan hâkimiyetine gönül verenlerin son kalesi yıkılmak istenmektedir. Ülkücü Hareketi sokakta arayanlar aslında bize hiç bakmayan ve hiç görmeyenlerden oluşmaktadır. Ülkücülük ve milliyetçilik marjinal bir anlayış ve sokak hareketi değildir. Sokakta bulunmamıştır. Sokakta kurulmamıştır. Sokakta kaybedilmeyecektir. Ülkücülük en ulvi makamdır ve sahip olabileceğimiz en kıymetli değerdir. Şehitliktir, sevgidir, bağlanıştır ve karşılık gözetmeden yapılan fedakârlıktır. Bu Kirli Oyunların sonuncusu; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Germiyan Yerleşkesi girişindeki kavgada bıçaklanarak Şehit edilen Ülkücü Hasan Şimşek (21)"tir. Binlerce ülkü abidesi gibi Hasan Şimşek"de vatan, millet ve iman uğruna canından oldu. Elbette Allah yolunda şehit olanlar ölmüş değildirler. O azametli ruhlar hayattadır, ancak bunu yalnızca bizler hissedemeyiz. Ülkücüler;Yurt köşelerinde, okul koridorlarında, parti odalarında ya da cami avlularında vatan dediler, Allah"ın birliğine imanla millete kendilerini adadılar. Ülkücüler, arkadaşlarının naaşlarını omuzladılar ve sıranın ne zaman kendilerine geleceğine ise hiç aldırmadılar. Ülkücüler imkânsızlıklara teslim olmadılar. Vazgeçmediler. Anadolu"nun yağız nesli olarak büyük Türkiye ülküsüne inandılar. Yüce Allah"a samimiyetle bağlandılar. Hiç hesap yapmadılar. Şehadet mertebesine yüzlerinde hilaller açarak ulaştılar. Yüce Allah"a erkenden kavuştular. Türklük şuur ve vakarıyla; İslam iman, aşk ve ahlakını bütünleştirdiler. Küfrün bütün oyunlarını bozmak, saldırısını def etmek ve yok etmek için analarından, babalarından, yarlarından ve evlatlarından vakitsiz ayrıldılar. Şanlı mücadeleleri pusulamız olacak, hatıraları yolumuzu aydınlatacak. Yüzü nurlu, yüreği gururlu bu kahramanlar her daim bizimledir. Milletimize mal oldular. Tüm şehitlerimiz Türklüğün kutlu tarihine kurt bakışlarıyla geçtiler. Şimdi vatan topraklarına emanetler. Allah hepsinden bin kere razı olsun. Mekânları cennet, ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.