Türkiye turuna devam eden dünyanın en büyük yüzen devre mülk transatlantiği The World, bu kez Kuşadası Limanı"na yanaştı. Dev devre mülk transatlantiğinde bulunan 135 Amerikalı milyarder, Meryemana Evi"ni ziyaret ederek hacı oldu.
Devremülk sistemiyle milyarderlerin tatil yaptığı dünyaca ünlü 'The World' isimli lüks transatlantik gece saatlerinde Kuşadası Limanı"na yanaştı. Heybetli haliyle Kuşadalıların yanı sıra Kuşadası"nda tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin de uzaktan hayranlıkla izlediği
196 metre uzunluğunda ve 431 bin 880 grostonluk dev transatlantik, Mersin limanından başladığı Türkiye turunu devam ettiriyor. Yüzen otel olarak ifade edilen ve dünyanın bu anlamda yüzen devre mülk daireli ilk gemisi olan "The World" isimli, 4 gün Kuşadası"nda kalacak 27 Haziran tarihinde Kuşadası Limanı"ndan ayrılacak.
267 mürettebatın görev yaptığı gemide çoğunluğu Amerikalı 135 milyarder turist bulunuyor. Panama bayraklı yüzen otelin Türkiye'deki gezisinde Mersin, Alanya, Fethiye, Marmaris ve Burdum limanları ziyaret edilmişti. Kuşadası Limanı"nda 4 gece 5 gün kalacak olan dev yüzen devre mülk, Kuşadası"ndan ayrıldıktan sonra İstanbul ve Trabzon limanlarını da ziyaret edecek. Türkiye'de toplam 1.5 ay kalacak olan 110 daireli The World'teki devre mülklerin fiyatının 3,5 milyon dolar, yıllık aidatın 120 bin dolar civarında olduğu kaydedildi.
Bu arada, Kuşadası Limanı"nda periyodik seferlerini yapan diğer kruvaziyer gemileriyle birlikte hoş görüntüler oluşturan The World isimli yüzen devre mülkten inen 135 milyarder Amerikalı turist, önce otobüslerle Efes, Saint Jean Klisesi, Pamukkale, Didim ve Milet"e götürüldü. 135 milyarder daha sonrada Meryemana Evi"ne giderek hacı oldu.