Ümraniye, Hekimbaşı Kocatepe Mahallesinde yıkım için gelen ekibe taşlı sopalı saldırı yapıldı. Çıkan kargaşada kepçe operatörü silahla vuruldu.

İSTANBUL / Ümraniye Hekimbaşı Kocatepe Mahallesi'ne sabah saat 05.30'da gelen yıkım ekibi yerel seçim öncesi yapılan kaçak yapıların yıkımına başladığı sırada saldırıya uğradı. Evleri yıkılan vatandaşların taş ve sopa ile saldırdığı yıkım ekibini çevik kuvvet ekibi korumaya alırken kepçe operatörü silahla vuruldu.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir ve Ümraniye ilçe belediyelerine bağlı yıkım ekipleri, 43 binanın kaçak olarak yapılan katlarını yıkmak üzere polis desteğinde İnkılap Mahallesi'ne geldi.

Yıkıma tepki gösteren bina sahipleri ise iş makinesine taş ve tuğlalar attı.

Polisin bu kişileri engelleme çabaları altında yıkımın başlamasından yaklaşık 3 saat sonra da iş makinesi operatörü Ramazan Uğurlu'ya silahla ateş edildi.

Boyun ve kasığından yaralanan Uğurlu, olay yerindeki ambulansta görevli sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Uğurlu'nun genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Uğurlu'yu silahla yaraladığı öne sürülen Melican T. (30) ise kaçmaya çalışırken polislerce gözaltına alındı.

OPERATÖR RAMAZAN UĞURLU'NUN SAĞLIK DURUMU İYİ
Ümraniye'de seçim döneminde izinsiz olarak yapıldıkları belirtilen bazı bina katlarının yıkımı sırasında silahla boyun ve kasığından yaralanan iş makinesi operatörü Ramazan Uğurlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

50'ye yakın yapının yıkılacağı mahallede yıkıma devam ediliyor.

Akşam