Serbest bırakılanlar arasında Emenike ve Sezer Öztürk de var.
 
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında savcılıkça sorgulanan 25 kişiden, Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sivas Spor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz da dahil 20'si, tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Emenike ve Sezer Öztürk'ün de aralarında olduğu 5 futbolcu ise serbest bırakıldı.
 
Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 25 kişi, futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve adliyede görevli diğer savcılarca sorgulandı.
 
Yaklaşık 10 saat süren sorgulamanın ardından, aralarında Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sözleşmesi dondurulan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da bulunduğu 20 kişi tutuklanma istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi.
 
Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk ve Emmanuel Emenike ile Tuğrul Çağrı Özer, Mahmut Boz ve Mustafa Efe ise serbest bırakıldı.
 
Destek gösterisi
 
Bu arada, Fenerbahçe Spor Kulübü Bayan Komitesinin Kongre Divan üyelerinden oluşan bir grup kadın, adliyenin önüne gelerek şüphelilere destek verdi.
 
Basın mensuplarına açıklama yapan Gönül Çayla, Fenerbahçe Spor Kulübünün sadece spor alanında değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri açısından da önde giden bir kulüp olduğunu söyledi.
 
Şüphelilere yöneltilen suçlamalara inanmadıklarından yanlarında olduklarını ifade etmek için adliyeye geldiklerini belirten Çayla, "Fenerbahçe kesinlikle 300, 400, 500 dolarla iş görecek kadar basit işlerle uğraşmaz. İnanamıyoruz. Çok üzgünüz. Şampiyonluğumuza leke sürmek istiyorlar. Alın teriyle alınmış bu kupamıza leke sürülmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi. 
 
Bazı Fenerbahçe taraftarlarının da adliye önünde bekledikleri görüldü.
 
Şike soruşturması kapsamında daha önce mahkemeye sevk edilen 18 kişiden yedisi tutuklanırken, 11 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında Eskişehirsporlu futbolcu Mehmet Yıldız ve Adanaspor teknik direktörü Levet Eriş de var.
 
Nöbetçi mahkeme Abdurrahman Yakut, Olgun Peker, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü'nün tutuklanmasına karar verdi. Yedi şüpheli, "haksız çıkar amaçlı örgüt kurma", "örgüt üyeliği", "örgüt faaliyet kapsamında şike yapmak", "rüşvet" ve "sahtecilik" suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.