Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kuşadası Mavi Güvercin Şiir Günleri, İbramaki Sanat Galerisinde açılan resim ve şiir sergileriyle başladı. 21-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kuşadası Belediyesi Mavi Güvercin Şiir Günleri, 21 Mart Dünya Şiir Günü bildirisinin okunması ile katılan şairlerin şiirlerini seslendirmeleri yoğun katılımlı şiirseverler tarafından coşkuyla alkışlandı. Azime Akbaş, kedi resimlerinin ağırlıkta olduğu yapıtları ayrıca kedi desenli kendi yaptığı
tişört ve elbiseleri sergiledi. Resim sergisinin ardından Ölü Ozanlar Şiir Sergisi de izleyiciler tarafından merakla okundu.
Halim Yazıcı, Sabit Kemal Bayıldıran, Özkan Mert, M. Sadık Kırımlı, Özkan Mert, Cihan Barış Budak, Ümit Yaşar Işıkhan, Uluer Aydoğdu, Aydan Yalçın, İsa İnan, Didem Gülçin Erdem, Oğuz Tümbaş'ın Şiirlerini sunması ve yerel şairlerinde okumaları ile Dünya Şiir Günü kutlaması sona erdi. Bu arada iki kitabı basılan 14 yaşında Türkiye'nin en genç şairi Cihan Barış Budak'ın Mersin'den gelerek etkinliğe katılımı ve yazdığı şiirler çok ilgi topladı.
Kuşadası Belediyesi Mavi Güvercin Şiir Günleri program etkinlikleri her gün İbramaki Sanat Galerisinde saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Şiir günlerinin devam eden programı şöyle: 22 Mart Kurşun Kalem dergisi şairleri şiir dinletisi, 23 Mart günü Halim Yazıcı ve Muzaffer Kale ile Şiirin İnsan Yüzü, 24 Mart Ahmet Telli şiir dinletisi Müzik : Haldun ve Sezen Çağlayan, 25 Mart Şiir Şenliği Müzik: Haldun ve Sezen Çağlayan, Ahmet İnam, Ahmet Telli, Haydar Ergülen, Sabit Kemal Bayıldıran, Özkan Mert, Hüseyin
Cahit Kerse, Özgen Kılıçaslan ile şiir dinletisi. 26 Mart günü Kuşadası Belediyesi Mavi Güvercin Şiir Yarışması Ödül Töreni yapılacak.