Her sabah ve her akşam elimizi attığımız diş macunu, yıllar içerisinde çok uzun bir yoldan bugünlere geldi. 1915 yılında Amerika’nın florürü keşfetmesiyle birlikte Unilever diş macunlarını florür ile tanıştıran ilk şirket oldu. Dünyada 80 yıldır üretilen Unilever’in ağız ve diş bakım markası Signal, Türkiye pazarına 1984 yılında diş macunları ile girdi ve pazarın ilk kırmızı beyaz çizgili (iki renkli) diş macununu tüketici ile tanıştırdı.
2.000 yıldan fazla bir süre önce atalarımız, dişlerini temizlemek ve nefeslerini ferah tutmak için bazı alışılmadık yöntemleri kullanmışlar. Kimileri dişlerini kaplumbağa kanı ile yıkarsa diş ağrılarından kurtulacağına, kimileri yanmış tavşan ile öküz toynağı karışımının diş etlerine iyi geleceğine inanıyor, kimileri ise dövülmüş istiridye kabuklarıyla dişlerini ovarsa, inci gibi dişleri olacağını düşünüyordu.
Son 200 yılda artık pek çok insan diş fırçası kullanmaya başlamıştı ama diş temizliği için ise hala ev yapımı formüller ile yapılmış diş tozlarını kullanıyorlardı. Diş macununun ortaya çıkışı ile ev yapımı formüller bir kenara bırakıldı ve kısa sürede diş macunu kullanımı yaygınlaşmaya başladı.
Signal’in iki renkli diş macunu üretmesi, tüketicinin dikkatini çeken ilk ve en önemli özellik oldu. Signal, tüketicilerle buluştuğu ilk günden bu yana tüm bireylerin ağız ve diş bakımını sağlayan uzman, güvenilir ve yenilikçi marka olarak tanınıyor. Signal Araştırma Merkezi’nin her geçen gün geliştirdiği yenilikleri ve teknolojileri kısa zamanda piyasadaki ürünlerine uygulayarak bu güveni desteklemeye devam ediyor.

Unilever-Signal Hakkında;
Unilever, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren, ürünleri 180 ülkede satılan, 167.000 kişiye iş olanağı sağlayan Unilever’in ürünleri, her gün dünyada 2 milyon tüketici tarafından kullanılıyor. Signal, Unilever'in Ağız Bakım Pazarındaki markasıdır. Signal Türkiye pazarına 1984 yılında diş macunları ile girdi ve pazarın ilk kırmızı beyaz çizgili (iki renkli) diş macununu getirdi. 4 yıl sonra 1988 yılında Signal diş fırçalarını da piyasaya sürdü. Signal, tüketicilerle buluştuğu ilk günden bu yana tüm bireylerin ağız ve diş bakımını sağlayan uzman ve güvenilir marka olarak tanınıyor. Signal, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla çocuklara ve gençlere büyük önem veriyor.