Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yasak sonrası il merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda izmarit temizliği yaptı. Yasağın daha temiz bir çevre için kendilerini sevindirdiğini belirten Aydın Belediyesi temizlik görevlileri, hem sağlığa hem de çevreye ciddi zarar veren sigaraya karşı olduklarını belirttiler.
Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü"ne bağlı ekipler bugün Hasan Efendi Mahallesi"nde sokak sokak dolaşıp cadde ve sokakları hem çöplerden hem de sigara izmaritlerinden arındırdılar. Bundan sonra yasağın daha titiz bir şekilde uygulanacağını belirten yetkililer sigara tiryakilerinin kurallara uymasını istediler.
Aydın"da doğal şartlardan oluşan kirlilikten çok daha fazla insanların duyarsızlığı nedeniyle çevre kirliliği oluştuğunu belirten Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarından Fikret Ünlü, “Temizlemek hiç önemli değil. Önemli olan temiz tutmayı bilmek. İnsan eliyle cadde ve sokaklara gelişi güze atılan izmaritler gerçekten çevreyi çok kirletiyor. Bu hem şehrimizin görüntüsünü hem de insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle herkesin yasaklara uymasını istiyoruz. Temizlik işçileri olarak getirilen yasağa sevindik” dedi.
Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları Mutlu Soyugün, Erol Bağ, Hakan Yalçın ve Fikret Ünlü bugün gün sabahtan akşama kadar Hasan Efendi Mahallesi"nde cadde ve sokaklardaki izmaritleri temizlediler.