Bu ifadelere kafa sallayan Sıdıka, çıkışta eşiyle evin yolunu tuttu

Eşine işkence yapıp kulağını kestiği iddia edilen Faruk Platin dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Dayakçı koca, "Sadece bir tokat attım" dedi. Van'ın Saray ilçesi Kapıköy'de geçen 25 Eylül'deki olayda; Sıdıka Platin feci şekilde dövülmüş ve kulağı kesik bulunmuştu.

3 çocuk annesi kadın koruma altına alınırken suçlanan eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Talihsiz kadın, 2 ay koruma altında tutulduktan sonra dayakçı eşine teslim edilmişti.

Sanık koca Platin hakkında Saray Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Duruşmaya, Faruk Platin, eşi Sıdıka Platin, 5 yaşındaki çocukları ile geldi. Kadın dernekleri üyeleri de duruşmayı izledi. Yaklaşık bir saat süren duruşmada ifade veren Faruk Platin, eşine şiddet uygulamadığını iddia etti.

Platin, geçen 1 Eylül'de 3 yaşındaki kızları Seda'yı kaybettiklerini ve bu nedenle de eşinin psikolojisinin bozulduğunu savunarak , "Eşime hiç şiddet uygulamadım. Sadece bir tokat attım. Çocuğum öldüğü için eşim kendine sürekli zarar veriyordu. Merdivenlerden düştü, öyle oldu" dedi. Sanık koca, hakimin, jandarmaya verdiği ifadede "şiddet uyguladığını kabul ettiğini ve şimdiki ifadesinin farklı olduğunu" hatırlatması üzerine de o zaman da kendi psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi.

KADIN DERNEKLERİNDEN TEPKİ

Türkçe bilmeyen Sıdıka Platin de duruşmada sadece kafasını sallayarak söylenenlerin doğru olduğunu onayladı. Duruşma, kadının vücudundaki ve yüzündeki darbelerin kalıcı olup olmadığının belirlenmesi ve konuyla ilgili bilgilerin toplanması amacıyla nisan ayına ertelendi. Gazetecilerin görüntü almaması için adliyenin arka kapısından çıkan Faruk Platin'in kadın derneklerinin üyelerine de "Siz benim eşimi bu hale soktunuz" dediği öğrenildi. Duruşmayı takip eden kadın dernekleri üyeleri, "Yarın bu kadın ölürse kim bunun hesabını verecek? Yapılan haksızlık. Verilen karar bizi üzdü" diye konuştu./milliyet