Hava sıcaklığı yurdun batısında hissedilir derecede azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış görülecek. Yağışların; Zonguldak ve Bartın ile Sakarya ve Düzcenin kıyı ilçelerinde aşırı yağış, Batı Karadeniz ile Sakarya, Bilecik, Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz, Ege ve İç Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

-AŞIRI VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Zonguldak ve Bartın ile Sakarya ve Düzcenin kıyı ilçelerinde aşırı yağış, Batı Karadeniz ile Sakarya, Bilecik, Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) ayrıca, rüzgarın; Marmara, Batı Karadeniz, Ege ve İç Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(23)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(26)
İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(29)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(32)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(25)
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu.(25)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(39)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Bölge geneli parçalı çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya'nın kıyı ilçelerinde aşırı olmak üzere Sakarya ve Bilecik il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kütahya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra doğusu parçalı bulutlu, Adana, Mersin ve Osmaniye çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Niğde ve Sivas çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak ve Bartın ile Düzce'nin kıyı ilçelerinde aşırı olmak üzere bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusu parçalı bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

ANKA