ADÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Aktamış’ın proje yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen“Astronomiyi Öğrenelim-Uzayı Keşfedelim Kampı” Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteği ile Kuşadası Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nde düzenlendi. 5’er günlük periyotlarla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Aydın Yetiştirme Yurdu ve Bozdoğan Haydere Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan (YİBO) 20’şer öğrencinin katıldığı kamp, iki dönem şeklinde gerçekleştirildi. 
Astronomiyi Öğrenelim-Uzayı Keşfedelim Kampı hakkında bilgiler veren ADÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Aktamış, kampın amacının öğrencilerin astronomi konusunda farkındalıklarının arttırılması ve sosyal paylaşım imkanı bulmaları olduğunu belirterek, “Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ethem Dermen, Kastamonu Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Unat, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Ergin’in eğitimci olarak katıldığı kampa, Adnan Menderes Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans öğrencileri rehberlik yaptı. Kamp kapsamında öğrencilerle gün içinde astronomi ile ilgili sunumlar ve dramalar düzenlendi ve etkinliklerde öğrenciler kendi teleskoplarını yaptı. Akşamları TÜBİTAK desteği ile alınan 25 milimetre çaplı teleskop ile gökyüzü gözlemleri yapıldı. atılımcı öğrenciler arasında astronomi konulu resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenerek birincilere teleskop hediye edildi” dedi.
2 ayrı periyot halinde düzenlenen Astronomiyi Öğrenelim-Uzayı Keşfedelim Kampı”na katılan SHÇEK ve YİBO öğrencileri, kampında düzenlenmesi ve eğitimlerin verilmesine katlı sağlayan yetkililere teşekkür ederek, astronomiye olan ilgilerinin arttığını, uzayı ve uyduları gözlemlemenin heyecan verici olduğunu belirtti.
Kamp boyunca düzenlenen etkinliklere ilgi gösteren tatilciler da, “Eğitimlere keşke biz de katılabilseydik. Uzayı ve uzay cisimlerini görebilmek heyecan verici. Özellikle Satürn’e teleskopla bakınca gerçekten kitaplardaki gibi halkaları olduğunu gördük. Gözlem yapılan gözlemevi olsa da gitsek” dediler.
Astronomiyi Öğrenelim-Uzayı Keşfedelim Kampı”nın tamamlanmasının ardından Ekim ayının ilk haftasında Adnan Menderes Üniversitesi’nde kampa katılan öğrenciler, üniversite, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin ve Aydınlıların davet edileceği, öğrencilerin yaptıkları resim ve posterleri sergileneceği “Uzay Sergisi ve Gözlem Şenliği” adlı bir etkinlik düzenlenecek.