Vali Coş"ın yanı sıra açılışa Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder, Karacasu Kaymakamı Ziya Polat, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, “Ben Nazilli"deki bu merkez müdürlüğümüzün hizmete açılması için büyük çaba sarf eden Nazilli İlçe Kaymakamımız Caner Yıldız"ı yürekten kutluyorum. Artık il müdürlüğümüzde gerçekleştirilen işlemlerin büyük bölümü Nazilli"de hizmete açtığımız Merkez Müdürlüğümüzden gerçekleştirilecektir. 2010 yılı içerisinde de il Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen tüm işlemleri buradan gerçekleştirileceklerdir. Sosyal güvenlik kurumu kanunu ile sosyal güvenlik kurumları tek çatı altında birleştirilmiş buna paralel olarak ta 81 ilde sosyal güvenlik il müdürlükleri kurulmuştur. 20.05.2006 tarihi 26173 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5502 sayılı yasa çerçevesinde kolay erişebilir ve vatandaş odaklı hizmetin sigortalı, işveren ve hak sahiplerine sunularak hizmetlerin daha etkin ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için bu müdürlüklerin kurulması sağlanmıştır.Nüfus yoğunluğu olan sigortalı çalışan ve emekli sayıları göz önünde bulundurularak büyük ilçelerde merkez müdürlükleri kurulması çalışmalarına başlanmış bulunmaktadır. Bu çalışmalar bağlamında kurumumuz yönetim kurulunun 18.07.2008 tarihli 247 sayılı kararı ile Nazilli ilçesinde sosyal güvenlik merkez müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı. Kuruluş çalışması tamamlanan merkez müdürlüğünün bu gün açılışını yapmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş da, “Burada SGK Merkezinin açılması çok önemli ve de sevindirici bir olaydır. Zaten benden önce konuşan SGK. İl Müdürümüz ve ilçe Kaymakamımız Caner Yıldız kurum ile ilgili geniş kapsamlı açıklamalarda bulundular. Ben bu kurumun hizmete açılmasında emeği geçen ve yardımcı olan herkese buradan yürekten teşekkür ediyorum. Artık Başta Nazilli olmak üzere tüm çevre ilçelerimizdeki vatandaşlarımız Aydın"a gitmekten kurtulacaklardır. SGK ile ilgili tüm işlemlerini bu merkez müdürlüğümüzden yapabileceklerdir. Devletimiz halkımızın sorunlarını daha çabuk çözmek, onların mağduriyetlerini giderme konusunda sosyal güvenlik merkezlerinin oluşturulmasına karar vermiştir. Nazilli"de nüfus yoğunluğu ve emekli sayısı nedeni ile Aydın"da il sosyal güvenlik merkezinin açılması kararlaştırılmıştır. Nazilli"mize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaları ardından SGK Nazilli Şubesi"nin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Nazilli Hükümet Konağı"nın 1.katında açılan şube, Nazilli"nin dışında Sultanhisar, Yenipazar, Karacasu, Kuyucak, Buharkent ilçelerinde belde ve köylerinde yaşayan 300 binden fazla vatandaşa hizmet verecek. Bu bölgelerde yaşayan tüm vatandaşların sağlık aktivasyonu, işveren işlemleri ve genel sağlık sigortası ile ilgili işlemlerini yapabilecekleri belirtildi.