Didim Ticaret Odası"nda gerçekleşen toplantıya Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ve sektör temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, “Sezona girdiğimiz bu aylar içerisinde Akbük - Didim yolunun bir an önce asfaltlama yapım çalışmalarının tamamlanması gerekli. Geçen sene hanutculuk konusunda kaymakamlığımızın başlatmış olduğu çalışmanın büyük fayda sağladığı, hemen hemen bitirme noktasına geldiğini, bu sene de aynı yöntemin devam etmesini, böylece insanların sahilde rahat gezmesine imkan sağlayacağı konularında mutabakat sağlandı. Bununla beraber mevcut otellerin iyileştirilmesi ve yenilenmesi önemli…Ayrıca Didim turizminin gelişmesini engelleyen genel sorunların çözümü için ortak bir komisyon oluşturulması turizm için önemli” dedi.
Toplantıda söz alan katılımcılar da, Didim'in tanıtımının yetersiz olduğu, görsel ve yazılı materyallerin Didim"e fayda getireceği, fuarlara katılımın daha sık gerçekleşmesi, Didim'e ait stantların oluşturulması ve çeşitli materyallerle büyük katkı sağlanacağı şeklinde fikir beyan ettiler.
Yaklaşık üç saat süren turizm sektörel toplantısında, sektörde bulunan işletme sahipleri ve yöneticileri geçmiş yıllardaki turizm sezonunu değerlendirdi ve gelecek dönemler için ne yapılması gerektiği, 2009 yılında alınması gereken önlemler konusunda fikir alış-verişinde bulundu.