Dün iş yerlerinin yıkılmasından sonra bugün sabah saatlerinden itibaren yıkılan iş yerleri önünde seyyar satış yapmak için tezgah açan telefoncularla zabıta ve polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 4 kişi gözaltına alındı.

Sabah ilk olarak zabıtanın müdahale ettiği cep telefoncular, zabıtaya direnince bu sefer zabıta ekipleri seyyar cep telefonu satıcılarını yerlerinden kaldırmak için öğlen saatlerinde Çevik Kuvvet ekipleriyle olay yerine geldiler. Çevik Kuvvet ekiplerinin gözetiminde seyyar satıcıların malzemeleri toplandığı sırada biranda telefoncularla zabıta ve Çevik Kuvvet arasında çıkan arbedenin ardından 4 kişi gözaltına alındı. Gergin anların yaşandığı olayda polis direnen telefoncuları zor kullanarak gözaltına aldı.

Bilindiği gibi; Aydın'da geçmişte usulsüz olarak ihaleye çıkarıldığı iddia edilen ve mahkemenin yıkım kararı verdiği Gençlik Caddesi'ndeki 23 adet ikinci el cep telefonu satışı yapılan işyeri, işyeri sahiplerinin uzun süredir verdiği tüm mücadelelerinin ardından dün Aydın Belediyesi"ne bağlı ekipler tarafından tahliye edildikten sonra, yıkılmıştı.

Dün işyerlerinin yıkımını önlemek için üzerlerine gaz dökerek ve ellerine kesici aletler alarak direnen işyeri sahipleri, bugün sabah erken saatlerde yeniden yıkılan işyerlerinin bulunduğu yere gelerek seyyar olarak cep telefonu satmak için tezgah açtılar. Bunu gören Aydın Belediyesi Zabıta ekipleri sabah olay yerine gelerek cep telefoncuları uyararak yaptıklarının yanlış olduğunu ve telefoncuların tezgahlarını kaldırmalarını istedi. Zabıta ekiplerine direnen cep telefoncuları zabıtanın uyarılarını dinlemeyerek seyyar olarak satışlara devam ettiler. Bunun üzerine bir süre sonra Çevik Kuvvet ekipleriyle tekrar cep telefoncuların bulunduğu Gençlik Caddesi üzerindeki yere gelen zabıta ekipleri bu sefer tezgahları kaldırmak için harekete geçtiler. Tezgahların toplandığı sırada birkaç tezgahın yere devrilmesiyle ortalık biranda karıştı.

Satış yaptıkları işyerleri yıkılan cep telefonu satıcıları kendilerine yeni yer verilene kadar her gün aynı yerde seyyar tezgah açarak satış yapmaya devam edeceklerini belirttiler./iha